Κάθε Σάββατο η Ιωάννα Σταμούλου μάς δίνει ιδέες για να φτιάξουμε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας, που έρχεται, με τους καλύτερους και πιο υγιεινούς συνδυασμούς.
Κυριακή 30/10
Αυτή την Κυριακή βάζουμε στο τραπέζι μερακλίδικο κοκκινιστό αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας γνωστό και σαν χιουνκιάρ μπεγεντί. Νομίζω πως μια αφράτη καρυδόπιτα θα κλείσει το κυριακάτικο γεύμα με τον καλύτερο τρόπο.
Δευτέρα 31/10
Μια μαγειριά με ρίζες της γης προτείνω σήμερα. Δηλαδή σεληνόριζες, ρέβες και καρότα αλα πολίτα. Καλό ψωμί, ελιές και φέτα θα κάνουν την καλύτερη συντροφιά στο πιάτο.
Τρίτη 1/11
Υποδεχόμαστε τον Νοέμβρη με μια ξεγυρισμένη μακαρονάδα με κιμά. Θα την περιποιηθούμε με μπέικον και κουκουνάρι. Και καλό τυράκι φυσικά…
Τετάρτη 2/11
Βάζουμε ψαράκι στο χαρτί σήμερα μαζί με του κόσμου τα αρώματα! Θα το συνοδεύσουμε με μια χορταστική πατατοσαλάτα.
Πέμπτη 3/11
Κοτόπουλο του τρύγου σήμερα, μαγειρεμένο με σταφύλια και πετιμέζι. Προτείνω να το συνοδεύσουμε με λευκό ρυζάκι. Βάλτε και στο μούσκιο ρεβίθια, έχουμε όσπρια αύριο.
Παρασκευή 4/11
Ρεβίθια μαγειρεμένα με ντομάτα και πράσα, όπως τα φτιάχνουν στο Καρπενήσι.
Σάββατο 5/11
Ο τραχανάς μαγειρεύεται στο τσακ μπαμ. Και ξέρετε πως του πάει το λουκάνικο η πιπεριά και το τυρί… Αν δεν ξέρετε, σήμερα είναι η μέρα να το διαπιστώσετε.