Κάθε Σάββατο η Ιωάννα Σταμούλου μάς δίνει ιδέες για να φτιάξουμε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας, που έρχεται, με τους καλύτερους και πιο υγιεινούς συνδυασμούς.
Κυριακή 2/10
Οσομπούκο, κότσι με κόκκαλο δηλαδή ή αλλιώς ένα από τα πιο νόστιμα κομμάτια του μοσχαριού. Αυτή την Κυριακή το μαγειρεύουμε με τα κρεμμυδάκια στο φούρνο και το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας. Κι από γλυκό Ζάχερ Τόρτε, το βιενέζικο σοκολατοκέικ με την κρυμμένη μαρμελάδα βερίκοκο στο εσωτερικό του και την πλούσια επικάλυψη σοκολάτας.
Δευτέρα 3/10
“Σαλάτα” με φακές σήμερα. Που λέει ο λόγος δηλαδή, γιατί και λουκάνικο θα της βάλουμε και πατάτες. Θα τη συνοδεύσουμε με μια κανονική πράσινη σαλάτα από μαρούλι, κρεμμυδάκι και άνηθο και καλό ζυμωτό ψωμί φυσικά.
Τρίτη 4/10
Ιμάμ μπαϊλντί, ένα από τα καλύτερα ενστατανέ της τσακώνικης μελιτζάνας και μακράν το πιο αγαπημένο μου φαγητό. Εδώ μαγειρεμένο με συνταγή της Ελένης Ψυχούλη. Κανένα άλλο φαγητό δεν μου θυμίζει περισσότερο τη μαγειρική της γιαγιάς Μαρίτσας…
Τετάρτη 5/10
Κοτόπουλο με λεμόνι και μέλι συνοδευμένο με χιονάτο ρυζάκι.
Πέμπτη 6/10
Ψαράκι σήμερα στο τηγάνι. Γλώσσα τηγανητή συνοδευμένη με σπανάκι σοτέ.
Παρασκευή 7/10
Ρολό κιμά με αβγά σε ρυθμούς seventies. Α, και πατατούλες για να γίνει η Παρασκευή σαν Κυριακή!
Σάββατο 8/10
Σπαρτιάτικα θα τη βγάλουμε σήμερα. Με χυλοπίτες ντοματούλα και φέτα…