Ο Θανάσης Τσαγκλιώτης, νεαρός pastry chef με αξιόλογη επαγγελματική πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, το έκανε το θαύμα του με ένα ολόφρεσκο ζαχαροπλαστείο στην Καλλιθέα.
Με το που περνάς το κατώφλι του οι παστέλ αποχρώσεις σου δίνουν μια αίσθηση ζεστασιάς, όταν δε αντικρίσεις τις βιτρίνες με κάθε λογής καλούδια, πραγματικά δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδοκιμάσεις.
Λιχουδιές οικείες και εκλεπτυσμένες μοστράρονται θελκτικά σε κάθε γωνιά του μαγαζιού που, αν και μικρό, χωράει αρκετές επιλογές από όλο το φάσμα της ζαχαροπλαστικής σε κλασικές αλλά και ελαφρώς «πειραγμένες» εκδοχές. Αν είστε από αυτούς που επιμένουν στα γνώριμα… κατατόπια, θα βρείτε εξαιρετικά γλυκά ταψιού, τσουρέκια, σαμπλέ σοκολάτα-βανίλια, εκμέκ, σαβαρέν, σεράνο, αέρινη πάβλοβα, προφιτερόλ και φυσικά σοκολατίνες που γίνονται ανάρπαστες.
Δοκιμάστε επίσης τη βελούδινη μπαβαρουάζ βανίλιας Μαδαγασκάρης με κουλί φράουλας που σερβίρεται με πιπέτα, παρακαλώ, τα εκλαίρ με κρεμέ σοκολάτας, την ατομική καρυδόπιτα ψημένη σε φύλλο κρούστας, τη σφαίρα με μασκαρπόνε, καφέ και Bailey’s, αλλά και την πληθωρική τάρτα κάστανο που, όπως και πολλές άλλες γεύσεις, εδώ κάνει καριέρα και σε οικογενειακό μέγεθος. Αίσθηση μας έκαναν και τα σοκολατάκια-κρεμ μπρουλέ αλλά και αυτά με τα μπαχαρικά, όπως κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και γαρύφαλλο.
Ειδικό κεφάλαιο είναι και οι τρισδιάστατες θεματικές τούρτες που επιμελείται με μεράκι η Γεωργία Φώσκολου. Άξια αναφοράς είναι και η πρωτότυπη τούρτα-cupcake, που ουσιαστικά είναι το διάσημο κεκάκι με τα νόστιμα toppings, στην «ενηλικιωμένη» του μορφή.
Στο La Maison θα βρείτε επίσης παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, όπως νερατζάκι, ντομάτα, αχλαδάκι, περγαμόντο, καθώς και ποτά όπως βυσσινάδα, κανελάδα, αμαρέτο, όλα τους σπιτικά, δια χειρός της κυρίας Γεωργίας, μητέρας του Θανάση.
info
La Maison, Fine Pastry, Δημοσθένους 149, Καλλιθέα, τηλ. 216 7006518.