Τα διάσημα αμερικάνικα κουλουράκια που ξεχωρίζουν για τη γεύση και την παρασκευή τους, αφού πριν μπουν στον φούρνο βράζονται σε νερό, αποκτούν ακόμη πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα στο Madeya.
Τα artisanal -δηλαδή χειροποίητα- bagels που ετοιμάζονται καθημερινά στην ανοιχτή κουζίνα του Madeya εμπλουτίζονται με ευφάνταστους και νόστιμους συνδυασμούς.
Εδώ δοκιμάζουμε το παραδοσιακό λευκό bagel σκέτο, με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο και με ζύμη ολικής αλέσεως. Ξεχωρίζουμε όμως τα bagels που στη ζύμη τους «κρύβουν» νόστιμες εκπλήξεις, όπως τυρί, ελιά, κουρκουμά και φουντούκι, φρούτα του δάσους και κανέλα με σταφίδες.
Τα γευόμαστε σαν Νεοϋρκέζοι αλειμμένα με τυρί κρέμα ή τα γεμίζουμε με διάφορα υλικά, όπως σολομό μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή, δημιουργώντας ένα ελαφρύ γεύμα. Δίπλα τους μερικά επιλεγμένα κρύα ή ζεστά πιάτα και δροσερές σαλάτες κάνουν το μεσημεριανό διάλειμμα, ή το ραντεβού με συνεργάτες και φίλους απολαυστική εμπειρία. Για τις μεγάλες υπογλυκαιμίες υπάρχουν και λαχταριστά γλυκά, αλλά και γλυκά χωρίς γλουτένη.
Όσο για τον χώρο; Η φιλική εξυπηρέτηση και το κομψό design το αναδεικνύουν σε αγαπημένο meeting point, με το ξεχωριστό φωτιστικό στην είσοδο να κλέβει τις εντυπώσεις. Μάλιστα, φέτος, η αισθητική του το οδήγησε στη shortlist του διεθνή διαγωνισμού Restaurant & Bar Design Awards.
info
Σκουφά 9, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3388201.