Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…
Ο Μιχάλης Μιχαήλ, Διευθυντής του Free Press LifO, μάς απάντησε: «Καρπούζι, κεράσια, ροδάκινα, σταφύλι, σύκα. Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό «φαγητό». Δεν είμαι φίλος του καλοκαιριού, τις περισσότερες ώρες της μέρας τις περνάω προσπαθώντας να ξεχάσω ή να αποφύγω τη ζέστη. Στο τέλος βέβαια παραδίνομαι ηττημένος στην πονηρή αυτή εποχή που έχει σκοπό να σε βγάλει εκτός εαυτού και αξίζει μόνο αν ζεις σε ένα νησί για τρεις μήνες. Μόνη λύση; Όρθιος μπροστά στο ψυγείο να μασουλάς με βουλιμία φέτες καρπούζι, να αφήνεις τα ζουμιά από τα ροδάκινα να στάζουν παντού. Δεν σε νοιάζει τίποτα όσο σε δροσίζουν αυτά. Πέρα από την ανακουφιστική τους ιδιότητα τα φρούτα του καλοκαιριού είναι και τόσο όμορφα που ακόμα και να τα κοιτάς έτσι στολισμένα στα μανάβικά σου αλλάζει η διάθεση και λίγο απομακρύνεται ο καύσωνας».
*Ο Μιχάλης Μιχαήλ είναι Διευθυντής του Free Press LifO και του περιοδικού taverna
Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ