Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…
Ήβη Σοφιανού, σκηνοθέτιδα, μάς απάντησε: «Λατρεύω όλα τα λαδερά και τη χωριάτικη σαλάτα. Πέρα τούτων όμως, ιδανικό πιάτο-ειδικά τον μήνα Αύγουστο-είναι μια ζαργάνα τηγανητή με βλίτα και λαδολέμονο. Το έχω συνδυάσει με πολύ αγαπημένα πράγματα: το νησί, τη βάρκα μου, το ψάρεμα και τον κήπο. Τον Αύγουστο συνήθιζα να πιάνω συχνά ζαργάνες κι επιστρέφοντας σπίτι, όσο τηγάνιζα τα ψάρια, έκοβα από τον κήπο βλίτα και λεμόνια από τις λεμονιές. Η γεύση είναι θεσπέσια, όταν ξέρεις, πως όλα τα υλικά είναι δίχως φυτοφάρμακα, φρεσκότατα και πως απόλαυσες ένα γεύμα που έφτασε στο πιάτο σου δίχως… μεσάζοντες».
Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ