Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 30 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…
Η Χριστίνα Αλεξανιάν , ηθοποιός, μάς είπε: «Αγαπώ τον καγιανά. Είναι το φαγητό που όχι απλά μου αρέσει αλλά το “επιστρατεύω” όταν νιώθω πιεσμένη. Το συγκεκριμένο πιάτο κατά έναν αξιοπερίεργο τρόπο λειτουργεί ως ένα μέσο “αποσυμπίεσης” αφού η μυρωδιά-και η γεύση του φυσικά-πυροδοτεί όμορφες στιγμές από τις παιδικές μου μνήμες».
Δείτε και τις 30 απαντήσεις ΕΔΩ
Φωτογραφία: Χρήστος Ξενιτόπουλος