Από το 1 μέχρι το 10 πόσο άγχος θα είχες εάν ήξερες ότι επί 5 μήνες θα γυρνούσες μια ταινία με πληθώρα ερωτικών σκηνών; Από την αμηχανία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μέχρι την ιδέα ότι την ταινία θα την δει πιθανόν και η μαμά τους, υποθέτουμε οι ηθοποιοί έχουν πολλά στο μυαλό τους. Ένα από αυτά είναι και το γυμνό σώμα τους το οποίο θα δουν εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο σε Full HD στη μεγάλη οθόνη. Ανάλογες ανησυχίες είχε και η Ντακότα Τζόνσον, γι’ αυτό και αποφάσισε να αλλάξει όλο το πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής της προκειμένου να προετοιμαστεί για τη νέα ταινία Fifty Shades Freed.

b078789a53f09cc2bf8cbf71b4cb0179

1. Φρόντισε να μην εξαντλεί το σώμα της
Ξεκίνησε να γυμνάζεται από το 2016 για τη φετινή ταινία, τα γυρίσματά της ξεκίνησαν στις αρχές Φεβρουαρίου του 2016. Η γυμνάστρια Ramona Braganza τής πρότεινε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιελάμβανε ασκήσεις για κοιλιακούς, αερόβιες ασκήσεις, αλλά και βάρη. «Αν και δουλέψαμε πολύ για να ενδυναμώσουμε τους ώμους της, τους γλουτούς της, τους κοιλιακούς και τα χέρια της, ο βασικός στόχος ήταν να κινείται μόλις 30′ την ημέρα», είπε η Ramona. «Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών των γυρισμάτων, ήμασταν πιο επιθετικοί, αλλά στη συνέχεια περιορίσαμε τη γυμναστική στα 30 λεπτά». Σε μέσο όρο η ηθοποιός προπονούταν για 30-60 λεπτά πέντε φορές τη βδομάδα.

giphy

2. Δεν έκανε διαρκώς τις ίδιες ασκήσεις
Συνήθως ξεκινούσε με 5-10 λεπτά στο διάδρομο για ζέσταμα, ύστερα έκανε τρεις ασκήσεις συνεχόμενα και μετά πάλι αερόβιες. Η personal trainer χρησιμοποιούσε ασκήσεις εμπνευσμένες από το χορό, τις pilates, το kichboxing, τη yoga ώστε η ηθοποιός αλλά και το σώμα της να μην βαριούνται.

fifty-shades-6

3. Δεν φοβόταν να χρησιμοποιήσει βάρη
«Κατά τη διάρκεια του προγράμματος χρησιμοποιούσαμε τις περισσότερες φορές βαράκια στους αστραγάλους ώστε να δυσκολέψουμε τις ασκήσεις», λέει η Ramona. Χρησιμοποιούσαν επίσης ελαφριά βαράκια -όχι μεγαλύτερα από 3 κιλά- όταν έκαναν καθίσματα στο ένα πόδι.

4. Δεν παραμελούσε τη διατροφή της
«Είχε συνεννοηθεί με ένα σεφ στη Βανκούβερ, ο οποίος της έστελνε γεύματα που περιελάμβαναν άπαχο κρέας, κινόα και λαχανικά. Λατρεύει επίσης τους χυμούς», λέει η γυμνάστρια. Ένα ανάλογο πρόγραμμα διατροφής ακολουθούσε και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της προηγούμενης ταινίας. Συχνά μάλιστα έπινε ένα χυμό με κουρκουμά, λεμόνι, τζίντζερ και μέλι προκειμένου να αποτοξινώσει τον οργανισμό της και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό της.

Upcoming-Dakota-Johnson-Movie

5. Ενθουσιαζόταν με την παραμικρή αλλαγή στο σώμα της
«Οι κοιλιακοί ήταν πολύ σημαντικοί για αυτή», λέει η Ramona. «Όταν ξεκίνησε να βλέπει ότι οι κοιλιακοί της ήταν πιο τονισμένοι, ένιωθε περήφανη. Είχε αρκετή αυτοπεποίθηση».

Η τρίτη ταινία του sequel παίζεται στη μεγάλη οθόνη από τις 6 Φεβρουαρίου