Η πασίγνωστη και βραβευμένη με Όσκαρ Αγγλίδα ηθοποιός, Emma Thomson, βρέθηκε για πρώτη φορά με την κόρη της για διακοπές στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης. Μπορεί να περίμενε να περάσει ωραία και να δει μερικά εξαιρετικά τοπία στο ταξίδι της, αφού είχε ξαναεπισκεφθεί και αγαπήσει τη χώρα μας, αλλά αυτό που δεν περίμενε ήταν να εντυπωσιαστεί από τις γεύσεις και τα παραδοσιακά πιάτα του τόπου μας.

emma

Το εστιατόριο, το οποίο την εντυπωσίασε με την κουζίνα του ήταν το «Κόκκινο Ποδήλατο» στην Οία της Σαντορίνης. Συνάντησε τυχαία το μαγαζί κατά τη διάρκεια μίας βόλτας της στα καλντερίμια του νησιού και αφού μαγεύτηκε από τη θέα, αποφάσισε να κλείσει τραπέζι για το ίδιο βράδυ. Μαζί με την κόρη της δοκίμασαν πιάτα με θαλασσινά και έμειναν άφωνες από τις ελαφριές και εκλεκτές γεύσεις. Μερικά από τα αγαπημένα τους ήταν οι ψητές καραβίδες με κρέμα ταραμά και σάλτσα από πατζάρι, ο μπακαλιάρος με λεμονάτη κρέμα τοπιναμπούρ και αμπελοφάσουλα,αφρό από αμύγδαλα και σάλτσα μάραθο – πορτοκάλι, η τσιπούρα με κρέμα από αμπελόφυλλα, γλυκοπατάτα και σάλτσα άνηθου, αλλά και η τραγανή κινόα και το κουσκουσάκι με φρέσκα όστρακα, αχινό, σαντορινιό κολοκυθάκι και ούζο. Δεν τις αδικούμε…και εμάς μας τρέχουν τα σάλια απλά και μόνο στο άκουσμα των πιάτων αυτών!

emma2

Η Thomson, η οποία συνηθίζει να τρώει πολύ συχνά σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, εκμυστηρεύτηκε στον Γκίκα Ξενάκη, σεφ του βραβευμένου «Aleria», ο οποίος επιμελείται την κουζίνα του επίσης βραβευμένου «Κόκκινου Ποδήλατου», πως δεν περίμενε να βρει στην Ελλάδα, τόσο νόστιμη, ελαφριά και εξελιγμένη κουζίνα. «Αυτό που ζεις στο Αιγαίο, είναι ανεπανάληπτο!», του είπε χαρακτηριστικά.