Εντάξει, ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε, αλλά είναι αλήθεια… δεν βλέπουμε την ώρα να πάει 9 το βράδυ για να καθηλωθούμε μπροστά στην τηλεόραση και να δούμε Survivor. Και καθώς παρακολουθούμε μάς γεννιούνται “σοβαρές” απορίες για τη ζωή: Οι άντρες ξυρίζονται, σωστά; Οι γυναίκες πώς γίνεται να μη λούζονται και να μην έχουν μπλεγμένα μαλλιά από το αλατόνερο; Εμείς θα αντέχαμε τόσες μέρες χωρίς κοινωνικά δίκτυα; Τι ήταν εκείνο το ψάρι που έπιασε ο Γιώργος Αγγελόπουλος από την ομάδα των Διασήμων στο χθεσινό επεισόδιο; Εμείς μπορούμε να απαντήσουμε δυστυχώς μόνο σε αυτήν την τελευταία ερώτηση…

survivor

Το συγκεκριμένο ψάρι ονομάζεται “Φούσκα” και αποτελεί ξαδερφάκι του λαγόψαρου. Ευτυχώς που οι παίκτες μέσα στην πείνα τους δεν το καταβρόχθισαν, αφού αποτελεί το δεύτερο πιο δηλητηριώδες σπονδυλωτό στον κόσμο! Φουσκώνει για να προστατευτεί από τους εχθρούς του, καθώς διογκώνοντας το στομάχι του, γίνεται πιο μεγάλο από τα ψάρια που προσπαθούν να το φάνε.

survivor3

Το χαριτωμένο ψαράκι που μάλιστα πρωταγωνιστούσε και στην ταινία κινουμένων σχεδίων “Ψάχνοντας τον Νέμο”, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για πολλά πλάσματα του βυθού. Τα αρπακτικά ψαριά, που θα έχουν την “ατυχία” να το πιάσουν, είναι πολύ πιθανό να πεθάνουν από πνιγμό, ενώ όσα καταφέρνουν να το καταπιούν, μπορεί να γεμίσουν τα στομάχια τους με τετροδοτοξίνη. Για καλή τους τύχη, τα μεγάλα αρπακτικά ψάρια, όπως οι καρχαρίες, συνήθως δεν κινδυνεύουν, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, που μπορεί να πεθάνει εάν το καταναλώσει. Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ο μακρινός ξάδερφος της “Φούσκας”, ο λαγοκέφαλος, που είναι ένα επίσης πολύ τοξικό ψάρι, αλλά μην ανησυχείς… Σου εγγυόμαστε ότι αποκλείεται να τον βρεις στα μακροβούτια σου στο Πόρτο Ράφτη ή στο Ζούμπερι.