Αν και έχει περάσει τα 45, η Ελένη Πετρουλάκη συνεχίζει να δείχνει υπέροχη έχοντας αναλογίες που θα ζήλευαν ακόμα και 20χρονες. Για την καλλίγραμμη σιλουέτα της ευθύνεται φυσικά η υγιεινή διατροφή και η συχνή γυμναστική. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν ενδίδει σε γλυκιές «αμαρτίες» μια στο τόσο. Το μυστικό της; Φτιάχνει τα επιδόρπια μόνη της στο σπίτι στην πιο υγιεινή εκδοχή τους, γλιτώνοντας έτσι θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη.
Τρανό παράδειγμα η λαχταριστή συνταγή για παγωτό, που μοιράστηκε μαζί μας στο Instagram. «Σήμερα σας έχω παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. 😋 Εύκολο & υγιεινό παγωτό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη. Έτοιμο σε ένα λεπτό!», γράφει η διάσημη γυμνάστρια στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στο Instagram.
View this post on Instagram
Δείτε τη συνταγή της:
Υλικά:
•2 ώριμα αβοκάντο (200 γρ χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
•400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
•80 γρ κακάο
•1 κ.γ φυσική βανίλια
•200 ml σιρόπι αγαύης ή μέλι
•100 γρ σταγόνες σοκολάτας
•2 γρ αλάτι
Εκτέλεση
-Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τοποθετούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και το μέλι ή την αγαύη.
-Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη αγαύη ή μέλι εάν το επιθυμούμε.
-Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
-Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο σκεύος και αδειάζουμε το μίγμα μας. Παγώνουμε στην κατάψυξη
-Αφήνουμε για λίγη ώρα έξω να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε…
Θερμίδες ανά 70γρ: 187