Ποιος να το έλεγε ότι ο πηλός όχι μόνο τρώγεται, αλλά αποτοξινώνει και τον οργανισμό μας χαρίζοντας υγεία και ευεξία. Πλέον μάλιστα έχει αρχίσει να γίνεται trend στους κύκλους των σταρ του Χόλιγουντ.

shailene_woodley
Η Σέιλιν Γούντλεϊ λατρεύει τον άργιλο!

Η Σέιλιν Γούντλεϊ, πρωταγωνίστρια της ταινίας Το λάθος αστέρι και Η Τριλογία της Απόκλισης, παρουσιάζει… αποκλίνουσα συμπεριφορά και στην καθημερινότητά της, από τη στιγμή που αποφάσισε να εντάξει στο διαιτολόγιό της τον ταπεινό αλλά θαυματουργό άργιλο. Ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καλύτερο προϊόν από αυτόν για τον οργανισμό της. Μάλιστα, φτιάχνει τη δική της οδοντόπαστα από πηλό που μετά καταπίνει άφοβα. Έκτοτε έχουν ακολουθήσει και άλλοι το παράδειγμά της, όπως η Ζόι Κράβιτς, η κόρη του πασίγνωστου τραγουδιστή Λένι Κράβιτς, που έχει δηλώσει ότι κάποτε έχασε περίπου 20 κιλά τρώγοντας μια συγκεκριμένη ποσότητα πηλού κάθε μέρα. Η δε ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ και ιδιοκτήτρια των Juice Generation, αλυσίδας juice bar στη Νέα Υόρκη, έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο και ένα ευεργετικό σφηνάκι από άργιλο.

pilos

Από πότε χρησιμοποιείται;
Ο πηλός είναι γνωστός εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, με την πρώτη καταγεγραμμένη ιατρική χρήση να εντοπίζεται στην αρχαία Μεσοποταμία. Επίσης, οι γιατροί των Φαραώ τον χρησιμοποιούσαν ως αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό.

Salma_juicing
Η Σάλμα Χάγιεκ έχει συμπεριλάβει στα juice bar της σφηνάκι από άργιλο

Πώς λειτουργεί;
Κάθε μέρα εισέρχονται στον οργανισμό μας διάφορες τοξίνες από βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος, το κάδμιο, ο μόλυβδος και το βενζόλιο, τα οποία περιέχονται σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά: καθαριστικά σπιτιού, μπογιές, υλικά οικοδομών, ακάθαρτο νερό, εντομοκτόνα, επεξεργασμένες τροφές κ.ά. Ο πόσιμος άργιλος περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο κ.λπ., οπότε μόλις εισέλθει στον οργανισμό σε υγρή ή πιο στερεή μορφή, τα ωφέλιμα συστατικά του απορροφώνται όπως ακριβώς και ένα συμπλήρωμα διατροφής. Αφού λειτουργήσει ευεργετικά, αποβάλλεται από τον οργανισμό μαζί με πολλές από τις βλαβερές τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί.

zoe-kravitz-2015-vanity-fair-oscar-party-in-hollywood_1-600x788
Η Ζόι Κράβιτς έχει δηλώσει ότι έχασε περίπου 20 κιλά τρώγοντας πηλό

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η χρήση του ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τις φλεγμονές, αλλά προτείνουν να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην αγορά και χρήση του, αφού για να μας χαρίσει τα οφέλη του θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από τυχόν βακτήρια, παράσιτα και ιούς, καθώς επίσης και από υψηλά επίπεδα αρσενικού και μολύβδου. Με άλλα λόγια, ψάξ’ το πολύ καλά και ρώτησε έναν ειδικό πριν τον προσθέσεις στο διαιτολόγιό σου!

Δείτε επίσης:

Και οι σταρ έχουν τις διατροφικές παραξενιές τους

Τι τρώνε οι σταρ; Καν’ το όπως η Ζιζέλ