Μπορεί τελευταία να έχω επισκεφθεί αρκετά τριάστερα και διάστερα εστιατόρια ανά την Ευρώπη, αλλά αυτή τη σπίθα στο μάτι και στην κουζίνα του Dylan Watson-Brawn έχω καιρό να την δω. Ο 24χρονος Καναδός είναι το «παιδί-θαύμα» της παγκόσμιας γαστρονομίας και η κουζίνα του είναι μια συναρπαστική αφήγηση κεντημένη με ιστορίες από μικρές φάρμες, μικρούς παραγωγούς και under the radar οινοπαραγωγούς από την επαρχία της Γερμανίας.
Η μαγειρική προσέγγιση είναι βαθιά «ρετζεπική» και κάθε πιάτο αυτής της μοναδικής γαστρονομικής saga (που διαρκεί 3,5 ώρες μοιρασμένη σε 30 περίπου courses) κουβαλάει μια ανθρωποκεντρική ιστορία, την οποία διηγείται -με πηγαίο ενθουσιασμό- σαν μεταμοντέρνο παραμύθι η ομάδα (όλοι γύρω στα 25) του εστιατορίου. Στο Ernst «κρυμμένο» στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας στα βάθη του «τουρκοκρατούμενου» Wedding στο Βερολίνο.
info
Gerichtstraße 54, 13347 Berlin, www.ernstberlin.de
Το άρθρο της εβδομάδας
