Η Χριστίνα Μουράτογλου και ο Adrien Carre, ιδιοκτήτες του πετυχημένου εστιατορίου μοντέρνας ελληνικής κουζίνας Mazi στο Notting Hill, δημιούργησαν -επίσης στο Λονδίνο- ένα ελληνικό μπιστρό με όνομα εμπνευσμένο από τον ελληνικό κινηματογράφο.
«Σούζι τρως. Και ψεύδεσαι και τρως»… Μια από τις αξέχαστες ατάκες της Ρένας Βλαχοπούλου από την ταινία του ’60 «Η Παριζιάνα» έγινε όνομα ελληνικού μπιστρό στην καρδιά του Hillgate Village στο Λονδίνο. Το μενού επιμελείται ο νεαρός Γιάννης Σκοτίδας, που είναι επίσης Executive Chef του Mazi προτείνοντας πιάτα με ελληνικό «αέρα» όπως κροκέτες μετσοβόνε με μαρμελάδα μπέικον, ψητή μελιτζάνα με ταχίνι και μέλι, αρνίσια παϊδάκια, κεφτέδες της γιαγιάς με τζατζίκι, μυδοπίλαφο, κολοκυθάκια τηγανητά με τυροσαλάτα από κατίκι Δομοκού. Από γλυκά, το γκραν σουξέ του αρμενοβίλ μπορεί να το καταστήσει και σταθερά του μενού ενώ το μπιστρό διαθέτει και μια πλούσια λίστα επιλογών από μπίρες και ελληνικά κρασιά. Άξιο μνείας και το cocktail bar του που σερβίρει cocktails βασισμένα σε ελληνικά αποστάγματα.
Ο Γιάννης Σκοτίδας, Executive Chef του Mazi και του Suzi Tros, μιλώντας στο Olivemagazine.gr για το νέο αυτό εγχείρημα αλλά και το Mazi αναφέρει: «Τα τελευταία χρόνια η σταδιακή υπεροχή της comfort και πιο casual κουζίνας έναντι του fine dining είναι εμφανής. Στο “Mazi” δίνουμε την εικόνα της απλότητας της ελληνικής κουζίνας στη μοντέρνα της εκδοχή και η ανταπόκριση των επισκεπτών μας είναι απίστευτη. Αυτό βέβαια είναι κάτι που όλη ο η ομάδα έχτισε με τα χρόνια και τη δουλειά που γίνεται επιβεβαιώνουν οι κριτικές από έγκριτα μέσα και η απόφασή μας να στήσουμε ένα ακόμα “Mazi” στο Αμπου Ντάμπι. To Suzi Tros δημιουργήθηκε από την ανάγκη της ομάδας να παρουσιάσουμε κάτι νέο. Είναι ουσιαστικά ένα ελληνικό μπιστρό με κουζίνα εμπνευσμένη από τα 60’s (εξού και το ατακαδόρικο όνομα), το οποίο ο κόσμος έχει ήδη αγκαλιάσει. Έχουμε δέσει ως ομάδα και σκοπός μας είναι να μυήσουμε τον κόσμο στην κουλτούρα της ελληνικής κουζίνας που πραγματικά έχει πολλά να πει».