Ποια θα ήταν η υψηλότερη τιμή που θα δεχόσασταν να πληρώσετε για μία ομελέτα, 15, 20, 30 ευρώ; Και αν σας λέγαμε ότι υπάρχει εστιατόριο που κοστολογεί την ομελέτα του στα 2.000 δολάρια;
Το εστιατόριο Norma’s στη Νέα Υόρκη φτιάχνει μία ομελέτα για εκατομμυριούχους, την «Zillion Dollar Frittata», που κοστίζει $2.000 και όπως λέει ο σεφ του εστιατορίου Emile Castillo, είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα τους. Πώς φτιάχνεται αυτή η ιδιαίτερη ομελέτα; Με ψητές πατάτες, αβγά, τυρί, αλλά και αστακό και χαβιάρι που απογειώνουν και τη γεύση της αλλά και την τιμή της.
Πέρα από την εκδοχή των $2.000, το εστιατόριο έχει και μία πιο «οικονομική» πρόταση, στα 200 δολάρια. Η διαφορά της είναι ότι περιλαμβάνει λιγότερο χαβιάρι. Η frittata των 200 δολαρίων δηλαδή, έχει μία μικρή ποσότητα περίπου 30γρ. χαβιάρι, ενώ η μεγάλη έρχεται γαρνιρισμένη με περίπου 300γρ. χαβιάρι! Με τόση ποσότητα και με δεδομένο ότι και οι δύο περιλαμβάνουν και αστακό, δικαιολογείται κάπως η αυξημένη τιμή.