Ο σεφ Ρόμπερτ Γιαν ντε Βιν, που διευθύνει το εστιατόριο De Dalton στην πόλη Voorthuizen στην Ολλανδία προσπαθεί να κερδίσει το νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό μπέργκερ. Η τιμή του ανέρχεται στα 5.000 ευρώ.

Το τωρινό ρεκόρ το κατέχει το εστιατόριο Juicy Foods and Ovations Foodservice με έδρα το Όρεγκον στις ΗΠΑ, του οποίου το μπέργκερ πουλήθηκε για 4,210 ευρώ το 2011.

Γιατί είναι τόσο ακριβό αυτό το μπέργκερ; Αρχικά  να πούμε πως υπάρχουν 170 διαφορετικά συστατικά σε αυτό το μπέργκερ, που ονομάζεται The Golden Boy. Ενδεικτικά, περιέχει λευκή τρούφα, ζαμπόν serbero Iberian, χαβιάρι beluga, κρέας καβουριού king, καπνιστό αυγό πάπιας, onion rings με σαμπάνια Dom Perignon και αγγλικό τυρί τσένταρ φτιαγμένο με χρυσό και τρούφες. «Το μπιφτέκι είναι φτιαγμένο από βόειο κρέας Wagyu και συγκεκριμένα Wagyu A5, το καλύτερο Wagyu που υπάρχει», επισημαίνει ο Ρόμπερτ.

Στη σάλτσα μπάρμπεκιου χρησιμοποιείται το ουίσκι Macallan, αλλά και πολύ ακριβό καφέ luwak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by De Daltons (@dedaltonsvoorthuizen)

Η σαμπάνια Dom Perignon χρησιμοποιείται επίσης στη συνταγή για το ψωμάκι του μπέργκερ, το οποίο αργότερα επικαλύπτεται σε βρώσιμο χρυσό. Το τελικό προϊόν παρουσιάζεται σε μια μαύρη πλάκα.

Ωστόσο, αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι πως αυτό το μπέργκερ πουλιέται για καλό σκοπό, αφού τα κέρδη που θα προκύψουν από το πιάτο θα δωριστούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Τι λέτε, λοιπόν, θα κάνατε μια τέτοια επένδυση;

Δείτε επίσης:
Αυτό το εστιατόριο στην Κολομβία σερβίρει μπέργκερ 24 καρατίων!

Vada pav: To μπέργκερ της Βομβάης και αγαπημένο fast food της Ινδίας

Το τέλειο τρικ για ζουμερά μπέργκερ (video)