Αλήθεια, γνωρίζατε ότι υπάρχουν sommeliers νερού, που αντίστοιχα με τους sommeliers κρασιού πληρώνονται για να δοκιμάζουν, να αξιολογούν και να ταιριάζουν το σωστό νερό στην κάθε περίσταση;
Το επάγγελμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ αλλά και στην Ασία, με ξενοδοχεία και εστιατόρια να ζητούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, για να ικανοποιούν πάντα τους απαιτητικούς τους πελάτες. Και πριν προλάβετε να πείτε ότι σιγά τη δύσκολη δουλειά, όλα τα νερά την ίδια γεύση έχουν, να σας πούμε ότι κάνετε λάθος!
Ο γνωστός water sommelier Martin Riese
Συγκεκριμένα, μπορεί το νερό να μοιάζει ίδιο από μπουκάλι σε μπουκάλι, ωστόσο τα διαφορετικά μέταλλα που περιέχονται στο καθένα, του προσδίδουν μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως γίνεται και με το κρασί. Για παράδειγμα, αν το νερό έχει πολύ ασβέστιο τότε έχει γλυκιά και αλευρώδη γεύση, αν είναι πλούσιο σε μαγνήσιο έχει πιο μεταλλική γεύση, ενώ αν περιέχει νάτριο είναι πιο αλμυρό.
Όσο για το pairing, αρκεί να ξέρετε ότι η γεύση που έχει το νερό μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη γεύση που σας αφήνει το κρασί! Γι αυτό είναι απαραίτητο να κάνετε πάντα τη σωστή επιλογή και ποιος καλύτερος για να σας συμβουλεύσει από έναν sommelier νερού;
Ο water sommelier Martin Riese εξηγεί γιατί το νερό πηγών είναι καλύτερο:
Δείτε επίσης:
Νερό χρυσάφι!