Τελικά τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει μπροστά σε ένα συντριβάνι σοκολάτας. Ούτε καν εάν αυτό που θα πρέπει να βουτήξουμε μέσα δεν είναι φρουτάκια, αλλά… έντομα.
Κάποτε η κατανάλωση εντόμων ήταν πρόκληση σε στοίχημα. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην και κάποιοι τα θεωρούν εξαιρετική “λιχουδιά”.
Κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι υπεύθυνοι του Μουσείου “Audubon Butterfly Garden and Insectarium” της Νέας Ορλεάνης, του μεγαλύτερου μουσείου εντόμων των ΗΠΑ, οι οποίοι αποφάσισαν να σερβίρουν σοκολατένιους γρύλους και καραμελωμένα σκουλήκια σε σουβλάκι!
Για μεγαλύτερη ποικιλία μάλιστα, πέρα από τα σουβλάκια προσφέρουν και ζαχαρωτά, τα οποία επίσης περιέχουν έντομα. Τη μεγαλύτερη ζήτηση βέβαια έχουν οι γρύλοι, τους οποίους οι επισκέπτες βουτούν σε ένα συντριβάνι λιωμένης σοκολάτας.
Το συγκεκριμένο μουσείο βέβαια δεν δοκιμάζει τα έντομα στο μενού για πρώτη φορά. Οι γρύλοι και τα σκουλήκια με σοκολάτα είναι μια σπέσιαλ “λιχουδιά”, που σερβίρουν όλο το χρόνο, όπως και τα cookies με γρύλους και τα ζαχαρωμένα σκουλήκια. Άλλωστε στην κουζίνα του μουσείου τα έντομα βρίσκουν συχνά θέση στα πιάτα που σερβίρονται και όχι από λάθος.