Για τους Ινδούς, ο κουρκουμάς είναι ό,τι ήταν το Windex στο Γάμος αλά ελληνικά. Κρύωμα; Πυρετός; Πονόλαιμος; Φάε λίγο κουρκουμά! Για να καταπολεμήσουν διάφορες ασθένειες οι Ινδοί, εκμεταλλευόμενοι τις ευεργετικές ιδιότητες του συγκεκριμένου μπαχαρικού, εδώ και χιλιετίες πίνουν ένα ζεστό, λαχταριστό ρόφημα με γάλα και κουρκουμά, το λεγόμενο Golden Milk, το οποίο πήρε το όνομά του από το πανέμορφο, χρυσαφί του χρώμα. Και το καλύτερο είναι πως το συγκεκριμένο κρεμώδες και πικάντικο ρόφημα, όχι μόνο είναι καλό για την υγεία σου, πεντανόστιμο και ιδανικό για αργά το βράδυ λίγο πριν πέσεις για ύπνο, αλλά είναι και πανεύκολο να το φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι!
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του συγκεκριμένου ροφήματος, ωστόσο, η δική μας αγαπημένη είναι ίσως και η πιο απλή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζεστάνεις πάνω από μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι μια κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου με 1/2 κ.γ κουρκουμά, 1/2 κ.γ τζίντζερ, 1 κ.γ λάδι καρύδας, λίγο μέλι για την απαραίτητη γλυκύτητα και ελάχιστο μαύρο πιπέρι, το οποίο θα βοηθήσει στην απορρόφηση της κουρκουμίνης από τον οργανισμό. Ανακάτεψε με ένα σύρμα, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά λίγο πριν το μείγμα βράσει και σέρβιρε στην αγαπημένη σου κούπα. Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείς να προσθέσεις λίγη κανέλα ή να βάλεις το μείγμα στο μπλέντερ λίγο πριν το σερβίρεις για να γίνει ακόμη πιο λαχταριστό και αφρώδες.