Στο Λονδίνο φέτος γίορτασαν την εθνική Ημέρα Πίτσας της Μ. Βρετανίας (9 Φεβρουαρίου) με ένα υβρίδιο φαγητού, που συνδυάζει την πίτσα με τα bagels.

Αντί βέβαια να φτιάξουν σάντουιτς με bagels γεμιστά με υλικά που συνηθίζονται στις πίτσες, όπως και θα ήταν το πιο αναμενόμενο, αντικατέστησαν το ζυμάρι από τις πίτσες με μεγάλα bagels. Και το όνομα της νέας πίτσα, bagelizza.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ici Londres Magazine (@ici_londres) στις

Η πιτσαρία Mulberry Street Pizza στο Νότινγκ Χιλ συνεργάστηκε με την εταιρεία παραγωγής bagel New York Bakery Co. προκειμένου να φτιάξουν αυτή την ξεχωριστή πίτσα, για να τιμήσουν την Ημέρα Πίτσας, που γιορτάζεται στη Μ. Βρετανία στις 9 Φεβρουαρίου. Η New York Bakery Co. λοιπόν, τους παρείχε μεγαλύτερα από το συνηθισμένο bagels τα οποία έγιναν βάση για πίτσα, με διάφορα υλικά όπως παστράμι, σουηδικό τυρί και μοτσαρέλα.

Η βάση της bagelizza είχε βάρος 1,5 κιλό, όσο δηλαδή 16 κανονικού μεγέθους bagels, ενώ ήταν αρκετή για 8 άτομα ή για έναν πολύ πεινασμένο πελάτη.
Πάντως δεν φαίνεται δύσκολο να φτιαχτεί και στο σπίτι, αν κάποιος αγαπάει τα αφράτα ζυμάρια δεν έχει παρά να αγοράσει bagels, να τα κόψει στη μέση, να βάλει επάνω τα αγαπημένα του υλικά για πίτσα και να ψήσει τις ατομικές bagelizzas στο φούρνο του.