Το αγαπημένο στέκι των asian food/party lovers Αθηναίων, μετακόμισε για το καλοκαίρι στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, στον πανέμορφο κήπο όπου βρισκόταν τον εστιατόριο Nikkei, φέρνοντας μαζί τους τον γαστρονομικό εξωτισμό και την Party all the time ιδιοσυγκρασία του.

Τελικά τι σημαίνει “Woowoo”; Σημαίνει αγαπώ, χαϊδολογώ, φλερτάρω, παρτάρω, μας λέει χαμογελώντας ο Τάκης Διδασκάλου που έστησε μαζί με τον Γιάννη Μωράκη το μαγαζί πριν από 8 χρόνια στην Πατριάρχου Ιωακείμ. Είτε σημαίνει αυτό είτε σημαίνει κάτι άλλο, καμία σημασία δεν έχει αφού με  το που περνάς την πόρτα του μαγαζιού, διακτινίζεσαι ακαριαία στη Νοτιοανατολική Ασία. Η επίπλωση έχει έρθει από την Ταϊλάνδη και τα βαριά μασίφ γυαλισμένα τραπέζια από ξανθό ξύλο με τις χαρακτηριστικές καμπύλες και το αδρό μάρμαρο της επιφάνειας, δίνουν άμεσα τον τόνο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Χαλαρώνοντας στις αναπαυτικές καρέκλες, ρίχνουμε μια ματιά στην οροφή που καλύπτεται από παράλληλα πράσινα και κόκκινα σχοινιά και στο μπαρ απέναντι.  Αυτομάτως κάνουμε focus στην  τεράστια μπαριέρα από φωτισμένο  όνυχα και στην όψη του μπαρ που καλύπτεται  από μια σοφή σύνθεση ξύλων που μοιάζουν σαν να τα έχει ξεβράσει η θάλασσα. Ξύλο στο πάτωμα, ψάθινα φωτιστικά, παρτέρια με πολύ πολύ πράσινο και στο ίδιο ύφος και στο δεύτερο επίπεδο, στη βεράντα, λίγα σκαλάκια πιο πάνω, με αναπαυτικούς καναπέδες και πολυθρόνες και με τον τεράστιο πεύκο να εποπτεύει το χώρο. Ο διακοσμητικός μαξιμαλισμός του χειμωνιάτικου μαγαζιού, τιθασεύεται εδώ από από το καλοκαιρινό μεσογειακό σκηνικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη woowoo athens (@woowooathens)

Αν και είναι νωρίς το απόγευμα, οι fan του Woowoo έχουν αρχίσει κιόλας να κάνουν τις αναγνωριστικές τους κινήσεις -δεν ήταν ούτε μια εβδομάδα που είχε ανοίξει. Με το γνωστό sic casual ντύσιμο, πίνουν τα κοκτέιλ που ετοιμάζει ο Γιώργος Βαρθολομαίος, σκανάροντας τον εντυπωσιακό χώρο. Κοκτέιλς κομμένα και ραμμένα στο ύφος του μενού, με αρώματα καρύδας, lime, chilli -ο Γιώργος  Βαρθολομαίος άλλωστε είναι στο μαγαζί από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε την πορεία του το 2017.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ρίχνοντας μια ματιά στο μενού, εντοπίζουμε εύκολα τις χώρες της  νοτιοααναοτολικής Ασίας που συνυπάρχουν ειρηνικά και και γενναιόδωρα στα πιάτα: Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Κορέα, Κίνα. Η κουζίνα ενώνει όμορφα τις ιδιαιτερότητες κάθε μιας,  εισάγει ευρωπαϊκές ιστορίες, κάποιες στιγμές φέρνει τις εμπνεύσεις της  στα μέτρα της ελληνικής μας γεύσης. Το αποτέλεσμα είναι μια fusion ασιατική κουζίνα, φρέσκια και αναζωογονητική με τολμηρά αναπάντεχα στοιχεία από τη δυτική γαστρονομική κουλτούρα που και πού.

Για παράδειγμα, τα inside out ρολάκια   με σολομό τζίντζερ, φρέσκο κρεμμύδια και καπνιστό χέλι, έχουν το αναμενόμενο χαλαρό και easy going χαρακτήρα του new style sushi, μέχρι τη στιγμή που μπαίνει στο παιχνίδι το αγιολί.  Η πασίγνωστη γαλλική μαγιονέζα με το μπόλικο σκόρδο που εδώ μετριάζεται σεμνά αλλά ταιριάζει τόσο μα τόσο καλά.

Μπορεί να είναι εικόνα σασίμι, μπριζόλα και σούσι

Aκολουθεί άλλο ένα ρολάκι με wagyu, καψαλισμένο ίσα ίσα για να κρατήσει το πολύτιμο κρεατικό την τρυφεράδα του, μαζί με σπαράγγι, αβοκάντο, αγγούρι και τηγανητό κρεμμύδι. Το Hamachi sushi, ένα είδος σούσι που φτιάχνεται με κιτρινόπτερο τόνο, εδώ αποκτά τόνους νοστιμιάς και πρωτοτυπίας, με την τρούφα να προκαλεί τη γλυκάλμυρη λεμονίζουσα Yuzu  -ponzu sauce. Ένα SΟS πιάτο  του μενού. To τηγανητό καλαμάρι, είναι άλλο ένα SOS πιάτο που πρέπει να παραγγείλετε. Τραγανό απ’ έξω, μαλακό από μέσα, πασπαλίζεται με σκόνη από αποξηραμένο φύκι nori που τονίζει το θαλασσινό χαρακτήρα του πιάτου ενώ η μαγιονέζα με κάρυ του προσθέτει μια πολύ ευχάριστη, ελαφριά, καυτερή επίγευση.

Ήδη ο Αντώνης Δόμινο (Dominos) έχει αρχίσει να ντύνει την παν -ασιατική γαστρονομική μας εμπειρία με κλασικά αμερικάνικα hits των sixties/seventies/ eighties με τον Φρανκ Σινάτρα να κρατάει πρώτη θέση. Στα στουλς, κάποιοι παίρνουν μια after  office ανάσα πίνοντας το ποτό τους και μια μεγάλη παρέα νέων γυναικών, με τέλειο ντύσιμο και μακιγιάζ φαίνεται πως περνάει τέλεια στο πίσω τραπέζι.

Εισαγωγή στο κρέας με ένα nigiri με wagyu (“το έχουν” με αυτό το κρέας) και μετά ένα ωραιότατο “kushiyaki”, δηλαδή ένα σουβλάκι. Το φτιάχνουν από μοσχαρίσιο tri -tip (το κομμάτι του κιλότου στου μοσχαριού) που στην προκειμένη προέρχεται από τη ράτσα μοσχαριών black angus της διάσημης φάρμας Creek Stone. Αυτό που κάνει ξεχωριστό το kushiyaki του Woowoo είναι το πεντανόστιμο γλάσο από Hoisin sauce (ιδού η καντονέζικη κουζίνα), τζίντζερ και σόγια που το έχουν αλείψει και που του δίνει μια υπέροχη umami γεύση.

Το Flap από black angus, όπως πρέπει  ίσα ίσα ψημένο, συνοδευόταν από ψητά “ζωντανά” μπροκολίνι και χοντρό αλάτι. Ό,τι ακριβώς θα εκτιμούσε ένα κρεατοφάγος που για κάποιον λόγο θέλει να παραμείνει στη δυτική γαστρονομική πορεία.

Μπορεί να είναι εικόνα κέικ και τάρτα

Εκτιμήσαμε πολύ το πανάλαφρο, δροσερό και αρωματικό millefeuille raspberry. Mε το τζελ από ράσμπερι, το φρέσκο ξύσμα λάιμ πάνω στη σαντιγί, το τραγανό του φύλλο, μας έβαλε τελεσίδικα σε summertime mode.

Η wine list σε επιμέλεια του Τάκη Διδασκάλου, προτείνει περίπου 40 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα ανάμεσά τους και ορισμένες μεγάλες, σπάνιες ετικέτες. Κάποια άλλη  φορά θα ζητήσουμε ένα pairing. Aυτήν τη φορά, δέσαμε πολύ καλά με τα signature cocktails του Γιώργου Βαρθολομαίου. Καθώς φεύγαμε, ο Dominos είχε αφήσει την βεράντα και είχε κατέβει στη σάλα. Περνούσε δίπλα από τα τραπέζια, έφτιαχνε ατμόσφαιρα, η ενέργεια ανέβαινε. “Party all the time” baby.

info
Ξανθίππου 10, Κολωνάκι, 210724545, 6944945471

Δείτε επίσης:

Το Μεταξουργείο σε νέα εποχή – 7 εστιατόρια αλλάζουν την περιοχή