Βρίσκεται τόσο κεντρικά, πολύ κοντά στις μεγαλύτερες κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας κι όμως η αυλή είναι τόσο ήσυχη. Σου υπόσχεται ένα χαλαρό δείπνο με φίλους, συναδέλφους, οικογένεια, με καλό φαγητό, σε όμορφο περιβάλλον. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το δημιουργικό μενού, με την υπογραφή του σεφ Μανώλη Γαρνέλη που παρουσιάζει γευστικές προτάσεις κυρίως με θαλασσινή αύρα.
Στα ορεκτικά, η φημισμένη ταραμοσαλάτα είναι ένα από τα must-try πιάτα, που βρίσκεται στο μενού από την αρχή της λειτουργίας του μαγαζιού που έχει κλείσει αισίως 100 χρόνια! Με ανάλαφρη υφή, οξύτητα στο βαθμό που πρέπει, είναι ιδανική για να ξεκινήσεις χαλαρά τη βραδιά σου, συνοδεία ενός λευκού κρασιού. Συνοδεύεται με αραβικές πίτες. Στο λαβράκι καρπάτσιο με τρούφα, λάιμ και τσίλι, που μας σέρβιραν στη συνέχεια, υπήρχε πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα του λάιμ και στο καυτερό στοιχείο από το τσίλι.
Στα κυρίως, το καλαμάρι σχάρας με γλυκόξινο σταμναγκάθι, μελάνι σουπιάς και σουτζούκι ήταν πολύ γευστικό και παράλληλα μου δημιούργησε μια νοσταλγική διάθεση σε γεύσεις οικείες. Το πάντρεμα με την φάβα Σαντορίνης έδινε στο πιάτο μια επιπλέον νοστιμιά, ενώ έβγαζε πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο.
Το νέο πιάτο του μαγαζιού, είναι το τηγανητό φιλέτο μπαρμπουνιού savoro, σε κρούστα από δενδρολίβανο, παλαιωμένο ξίδι και σταφίδες. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι -το πιάτο ήταν πολύ όμορφα στημένο- η σάλτα με το ξίδι και το κουκουνάρι αναδείκνυε πάρα πολύ όμορφα τη γεύση του.
Το συγκεκριμένο πιάτο ταίριαζε πάρα πολύ και με το ροζέ κρασί, με το οποίο το πάντρεψε ο sommelier, ένας Λιμνιώνας μέτριας οξύτητας. Επόμενο πιάτο: γιουβετσάκι γαρίδες με καπνιστή ντομάτα και βασιλικό. Ήταν πολύ ωραία χυλωμένο και έβγαζε μια έντονη φρεσκάδα.
Το γεύμα έκλεισε με ένα αρνάκι με καπνιστή μους μελιτζανας, κους κους και σαλτσα με κρασί, σταφίδες και λεμόνι. Δεν είμαι πολύ φίλη του συγκεκριμένου κρέατος, εντούτις οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν ωραία μαγειρεμένο ενώ ο πουρές καπνιστής μελιτζάνας ήταν πεντανόστιμος!
Στο τέλος της βραδιάς μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη! Είχαμε την ευκαιρία να ξεφυλλίσουμε το βιβλίο επισκεπτών με συλλογές από αφιερώσεις πελατών από όλων των κόσμο, αλλά και δημοσιευμάτων που μας ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο. Θα χρειαζόταν μέρες για να μελετηθεί αυτό το πολύτιμο υλικό που έχουν διαφυλάξει οι ιδιοκτήτες.
Αν θα ξαναγύριζα; Θεωρώ ότι αποτελεί μια πολύ ωραία πρόταση για after office dinner, ακόμα και για επαγγελματικές συναντήσεις ή και για βραδιές που θέλεις να απολαύσεις ποιοτικό φαγητό, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.
info
Vasilainas Parkside, Βρασίδα 13, περιοχή Χίλτον, 210 7210501.
Facebook: VassilenasRestaurant, Instagram: vassilenasrestaurant, www.vassilenas.gr
Διαβάστε ακόμη
Vasilainas Parkside: Το καλοκαιρινό pop up του Βασίλαινας
Το Βασίλαινας στην καλύτερη φάση του
Το εστιατόριο «Βασίλαινας» ανεβαίνει στην Αθήνα