Ένα νέο εστιατόριο θαλασσινών με την υπογραφή Δημήτρη Νίκολη άνοιξε τις πόρτες του στο εμπορικό κέντρο Λαιμού στο Κολωνάκι: το Sea you
Το Sea You είναι δημιούργημα του Ανδρέα Ανδρουλάκη (γνωστού για τα θρυλικά DOS και 4711), του Γιώργου Παπαχριστοφόρου, καθώς και του ίδιου του σεφ Δημήτρη Νίκολη executive chef στο Μπαρμπαρόσα της Πάρου. Μαζί με το ιστορικό 42 Bar, σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο του Sea you, και το DOS Live Art Space στον πάνω όροφο, το Sea You δημιουργεί μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου που φιλοδοξεί να μεταμορφώσει το εμπορικό κέντρο του Λαιμού σε ένα ζωντανό προορισμό φιλοξενίας και διασκέδασης στην καρδιά του Κολωνακίου.

Λευκά λινά τραπεζομάντηλα, μια απαστράπτουσα 90s αίσθηση με μεταλλικές καρέκλες μεγάλες κάμαρες και neon φώτα, οβάλ καθρέπτες και μια εντυπωσιακή ψαριέρα πλάι σε Ελληνικές επιτυχίες περασμένων δεκαετιών, που ξεπηδούσαν νοσταλγικά από τα ηχεία συντροφεύοντάς την δημιουργική και ατίθαση ψαροφαγική διάθεση του σεφ.

Στην κουζίνα, η φρεσκάδα της καθημερινής ψαριάς είναι το κυρίαρχο ζητούμενο και εκεί επάνω διαμορφώνεται και η καθημερινή γευστική συνθήκη. Ο ίδιος ο Νίκολης κατάγεται από την Χαλκίδα από όπου και προμηθεύεται καθημερινά, λογιών – λογιών όστρακα και θαλασσινά κατευθείαν από τα δίχτυα των επαγγελματιών και ερασιτεχνών ψαράδων της Χαλκίδας και της
ευρύτερης περιοχής του Ευβοϊκού, σε ένα εντυπωσιακό θαλασσινό παλμαρέ όπως αυτό αποτυπώνεται στην ψαριέρα του εστιατορίου.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια φίνα ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο και κράκερ από μελάνι σουπιάς. Να συνεχίσετε με καλοφτιαγμένη λακέρδα με πίκλα κρεμμύδι και ροζ πιπέρι, και μια μαριναρισμένη τσίπουρα με εσπεριδοειδή και πιπερόριζα. Highlight, η ωμή Ελληνική κόκκινη γαρίδα, λιτή στη σύνθεση μα απόλυτα γευστική, απλά αρτυμένη με ανθό αλατιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Τιμώντας τις γευστικές παραδόσεις της πόλης του, ο Νίκολης ετοιμάζει ένα Χαλκιδιώτικο σαγανάκι. Αυτόν τον λεμονάτο μεζέ με καρεδάκια ωμής ντομάτας, αχνιστή πεσκανδρίτσα και φέτα, ενώ το κοντοσούβλια καλαμαριού με λαδολέμονο και μελάνι σουπιάς είναι μια διαχρονική αγάπη του σεφ που δεν θα μπορούσε να λείπει και από το μενού του Sea you.

Διάλειμμα για σαλάτα και φασολάκια με λευκά και μαύρα ρεβίθια, παντζάρια και παντζαρόφυλλα , αυγά ψαριών και βινεγκρέτ από σουσάμι να δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό που εμφανίστηκε συχνά και στα γύρω τραπέζια καθ’ όλη την διάρκεια της βραδιάς. Αν και τα λιγκουίνι με σάλτσα σαμπάνιας και τάρταρ από γαρίδα Κοιλάδας στην κορυφή, είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός θελκτικού πιάτου, εντούτοις προτίμησα να δοκιμάσω του «Κουσκουσάτο» γαρίδες, σάλτσα σαγανάκι, κράκερ γραβιέρας και κουσκούς. Μελωμένο και ελάχιστα σπυρωτό συνάμα, χαρακτηρίζει την διαφορετικότητα του Sea you στην επίμαχη κατηγορία των ζυμαρικών.
Τα μεσημέρια του Σάββατου η κωδική ονομασία «Let’s get dirty» δίνει το γενικό πρόσταγμα εκεί οπού αναβιώνουν αναμνήσεις από 90s γλέντια με ψαροφαγικό πρόσημο, εδώ όπου αφήνουμε για λίγο τον σοβαρό εαυτό μας και παίζουμε με το φαγητό μας, τρώγοντας με τα χέρια στην λογική ενός παραδοσιακού μεζεδοπωλείου θαλασσινών και της ξεχασμένης ανεμελιάς που απολαμβάναμε σε αυτά πλάι σε αγαπημένους θαλασσινούς μεζέδες παλαιάς κοπής.
info
Εμπορικό κέντρο Λαιμού, Καρνεάδου 25, Κολωνάκι. τηλ: 210 7294056
Δείτε επίσης
Καφενείο 1987: Η αναγέννηση ενός αστικού θρύλου