Αν ψάχνετε πού τρώμε γιουβέτσι στην Αθήνα, ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στις πιο μελωμένες και αρωματικές γεύσεις της πόλης. Το γιουβέτσι είναι ένα πιάτο που αγκαλιάζει την παράδοση και ταυτόχρονα ξέρει να εκπλήσσει: τρυφερό μοσχάρι ή βοδινά μάγουλα σιγομαγειρεμένα στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, με κριθαράκι που ρουφάει κάθε σταγόνα ζωμού, και μια ντοματένια σάλτσα πλούσια σε αρώματα δάφνης, μπαχαρικών και λίγο κρασί, που σε κάθε μπουκιά φέρνει ζεστασιά και ικανοποίηση.
Στην Αθήνα, η δημιουργικότητα των σεφ και η αγάπη για την παράδοση συναντιούνται: κάπου η καραβίδα και η καβουρόψιχα δίνουν μια θαλασσινή πινελιά, κάπου το βοδινό συνδυάζεται με παλαιωμένο τυρί, ενώ αλλού η μοσχαρίσια ελιά με το κρασί και το μελωμένο κριθαράκι θυμίζουν αυθεντική ελληνική ταβέρνα. Το γιουβέτσι δεν είναι απλά φαγητό· είναι εμπειρία, μυρωδιά, γεύση και συναίσθημα σε ένα πιάτο.
Στη λίστα που ακολουθεί, συγκεντρώσαμε τα 5 κορυφαία μέρη στην Αθήνα όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα γιουβέτσι που θα σας μείνει αξέχαστο, για να ξέρετε ακριβώς πού να πάτε, τι να δοκιμάσετε και πώς να ζήσετε τη γεύση του στο έπακρο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
1. Γιουβετσάκια. Γιουβέτσι με μοσχαράκι γάλακτος, που έρχεται στο τραπέζι ντοματένιο και μελωμένο. Ιθώμης 20, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9648971.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
2. Παπαϊωάννου. Μοσχοβολάει από τους ζωμούς της καραβίδας με φίνο κριθαράκι και κρουστή καραβιδόψιχα. 1) Κολοκοτρώνη 32 Κηφισιά, τηλ.: 210 7546046, 2) Ηλίου 2, Βουλιαγμένη, τηλ.: 211 1001117.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
3. Ταβέρνα Ερμού. Εδώ το φτιάχνουν με καβουρόψιχα και πλούσια θαλασσινή bisk γαρίδας, που είναι μια νοστιμιά από μόνη της. Ερμού 98, Ψυρρή, τηλ.: 216 0006770.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
4. Vezene. Γιουβέτσι με βοδινά μάγουλα σιγομαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο και πασπαλισμένο με παλαιωμένο τυρί Σαν Μιχάλη. Βρασίδα 11, Αθήνα, τηλ.: 210 7232002.
5. Ταβέρνα Κίτσουλας. Μοσχαρίσια ελιά, μελωμένο κριθαράκι, δάφνη, μπαχάρι και κρασί συνθέτουν τη γεύση που θα βρείτε σε αυτό το all time κλασικό πιάτο. Φιλικής Εταιρίας 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814798.
Δείτε επίσης:
Πόσο εύκολο είναι να μαγειρέψουμε γιουβέτσι; Αν ξέρουμε αυτά τα μυστικά, πανεύκολο!
Μοσχαράκι κοκκινιστό με μανέστρα βήμα-βήμα
Γιουβέτσι: τα μυστικά του και 12 συνταγές για κάθε γούστο