Ανανεωμένη κουζίνα και δροσερά κοκτέιλ υπό τους ήχους house μουσικής

Στην πλατεία Δεξαμενής, στο κοσμοπολίτικο Κολωνάκι, άνοιξε τις πόρτες του πριν επτά χρόνια το Nikkei Peruvian Resto-Bar. Το μεγάλο μπαρ και η ανοιχτή κουζίνα δεσπόζουν στην πολυεπίπεδη, πολύχρωμη σάλα με τη ζωηρή διακόσμηση και την organic house μουσική, που κινείται σε έντονους ρυθμούς, δημιουργώντας μια party ατμόσφαιρα. Το sexy εστιατόριο-μπαρ πήρε το όνομά του από την κουζίνα που εκπροσωπεί.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, Ιάπωνες μετανάστες βρήκαν στο Περού ένα νέο σπίτι. Τόσο αυτοί όσο και οι απόγονοί τους ονομάστηκαν «nikkei», που στα ιαπωνικά σημαίνει «μετανάστης». Nikkei, όμως, ονομάστηκε και η κουζίνα που δημιουργήθηκε από την αρμονική ένωση της φινέτσας και της φαντασίας της ιαπωνικής γαστρονομίας με τις έντονες και πικάντικες γεύσεις της περουβιανής. Με τα αρώματα, τα χρώματα και τις γεύσεις της, η νέα αυτή κουζίνα, που έμελλε να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, εκφράζει την ένωση δύο αιωνόβιων πολιτισμών. Για τους ειδικούς, η Nikkei δεν αποτελεί «fusion» ιαπωνικής κουζίνας με περουβιανά στοιχεία αλλά διακριτή κουζίνα που συνεχίζει να εξελίσσεται και να αποκτά ένθερμους οπαδούς.

Τη μοναδική αυτή κουζίνα έρχεται να εκπροσωπήσει στην πόλη μας το Nikkei Peruvian Resto-Bar. Ο ταλαντούχος Claudio Bairami (NYX, Zuma) ανέλαβε πρόσφατα χρέη executive chef. Αυτός και η ομάδα του εστιάζουν στην ανάδειξη της πρώτης ύλης στα πιάτα τους και την παρουσίαση ευφάνταστων συνθέσεων που δημιουργούν ένα ευχάριστο παιχνίδι αισθήσεων. «Θέλουμε οι καλεσμένοι μας να έχουν ένα ευχάριστο γεύμα. Να τους αρέσει οπτικά αλλά και γευστικά» μας λέει ο σεφ. Πικάντικες, φρέσκες και πλούσιες οι γεύσεις του μενού, με ποικιλία από ceviche, tiradito, nigiri, maki roll, σαλάτες, κυρίως πιάτα με ψάρι αλλά και κρέας, καθώς και επιδόρπια.

Ανάμεσα στα πιάτα του νέου μενού βρίσκονται και τα tacos παλαμίδας με καλαμπόκι, βότανα και ponzu, το Nikkei ceviche με λαυράκι, yuzu leche, aji amarillo, τραγανό cracker ταπιόκας και kaffir lime, η σαλάτα πάπιας με μυρωδικά, κάσιους και αχλάδι, το nigiri wagyu με foie gras και σως kabayaki, το baby κοτόπουλο με βασιλομανίταρα και η ταλιάτα με sake soy jus. Στα πιάτα του καταλόγου προστίθενται και πιάτα ημέρας. Το Nikkei προσφέρει, επίσης, στους καλεσμένους του τη δυνατότητα επιλογής ολόκληρου ψαριού, ανάμεσά τους σκορπίνες, φαγκρί και ό,τι άλλο υπάρχει διαθέσιμο την κάθε μέρα σε μεγάλο ψάρι, με τα οποία η κουζίνα ετοιμάζει μια ποικιλία από πιάτα, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να γευθούν το ψάρι της αρεσκείας τους με διαφορετικούς τρόπους.

Tα signature cocktails φέρουν την υπογραφή της Μαίρης Ταλαιπώρου. Στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση της διασκέδασης των καλεσμένων του, το Nikkei θα εξακολουθήσει να εμπλουτίζει το μενού του με νέα πιάτα αλλά και ιδέες για εξατομικευμένες επιλογές γεύματος.

info
Nikkei, Κλεομένους 2, Πλατεία Δεξαμενής, Αθήνα, Τηλ.  210 7239 366, Instagram: nikkeiperuvianrestobar

Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα