Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βρεθεί κάποιος στις Σπέτσες, αυτό το νησί του Σαρωνικού που αποπνέει μια αρχοντιά. Και άμα ο δρόμος σάς φέρει στο νησί αυτό, τότε αξίζει να δειπνήσετε σε μια από τις πιο όμορφες βεράντες του, στο ιστορικό κτίριο του Poseidonion Grand Hotel, το οποίο μάλιστα φέτος έκλεισε τα 110 του χρόνια.

 

 

Ο λόγος για το On the verandah, το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου. Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται από φέτος ο Ηλίας Κιαζόλι. Με αγάπη στα ψάρια και τα θαλασσινά, έχει χτίσει ένα νόστιμο μενού, βασισμένο σε υλικά του τόπου, στα προιόντα που καλλιεργούνται στο Μποστάνι που ανήκει στο ξενοδοχείο, με πολλά μυρωδικά και ενδιαφέρουσες πινελιές σε μπαχαρικά. Ο σεφ αγαπά επίσης τα τυριά της Τήνου και τα διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο στις συνταγές του.  Το μενού που δοκίμασα τη βραδιά που βρέθηκα στην ατμοσφαιρική αυτή βεράντα ήταν οι αγαπημένες επιλογές του σεφ, όπως ήθελε να τις παρουσιάσει σε μια special βραδιά.

Τα περισσότερα πιάτα είναι εμπνευσμένα από τα προϊόντα της θάλασσας, ψάρια και θαλασσινά αλλά υπάρχουν και επιλογές είτε κρεατοφαγικές είτε πιο χορτοφαγικές. Ο σεφ εκμεταλλεύεται τα φρέσκα υλικά από το Bostani του ξενοδοχείου τόσο για να τελειοποιήσει γευστικά τα κυρίως πιάτα του όσο και για να δημιουργήσει βαθιά νόστιμες σαλάτες, που αποπνέουν τη φρεσκάδα της φίνας πρώτης ύλης.



Πολύ νόστιμο ήταν το μωσαϊκό μπακαλιάρου με λάδι μυρωδικών dashi, πούδρα άνηθου και αγκινάρα Ιερουσαλήμ. Σε κάθε μπουκιά ένιωθες τη φρεσκάδα τόσο από την καλή βασική πρώτη πρώτη ύλη, το ψάρι, όσο και τα μυρωδικά και τα λαχανικά από το μποστάνι.
Η σαλάτα με αλμύρα γλύκαινε αρκετά από τα ντοματίνια και το καρπούζι και έπαιρνε μια πιο πικάντικη πινελιά από το ιδιαίτερο καρίκι Τήνου.


Εντυπωσιακό και βαθιά νόστιμο πιάτο οι ταλιατέλες σουπιάς με beurre blanc τσίρου, άγρια χόρτα και nduja. Προσωπικά βρήκα πολύ απολαυστικό το λουκάνικο από μαγιάτικο, ειδικά με την προσθήκη της μαγιονέζας harissa που του έδινε αρκετή ένταση ενώ το λάιμ ανέβαζε την οξύτητα, δίνοντας στο πιάτο μια ισορροπία.

Το γλυκό τελείωμα με τη lemon curd σε σχήμα κίονα -που θυμίζει το ιστορικό κτίριο του ξενοδοχείου- ήταν ό,τι πρέπει για να κλείσει ανάλαφρα το γεύμα.

Στον κατάλογο κρασιών, υπάρχουν αξιόλογες επιλογές τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα.

Και όλα αυτά σε μια μοναδική βεράντα με θέα πάνω στη θάλασσα στις αρχοντικές Σπέτσες, σε ένα όμορφο ιστορικό κτίριο που δεσπόζει στο νησί και αξίζει τόσο να μείνετε όσο και να επισκεφθείτε για καφέ, φαγητό ή ποτό, καθώς πέρα από On The Verandah, υπάρχουν και άλλες επιλογές.

info
Ξενοδοχείο Ποσειδώνιον, Σπέτσες, Σπέτσες, τηλ. 22980 74553
Τιμές: €80-100, χωρίς κρασί