Μικρό και καθημερινό, ολοκαίνουριο και φιλικό, το Meet The Ball στη Θεσσαλονίκη ήρθε να συμφωνήσει με κάθε Έλληνα που πιστεύει στον κεφτέ σαν εθνική θρησκεία.
Εδώ τον παντός τύπου κεφτέ μπορείς να τον κάνεις έξοδο αλλά και μια στάση ανάμεσα σε δουλειές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κι αν είσαι μόνος μη σκας, στη Ζεύξιδος πάντα βρίσκεις παρέα.
Ο Δημήτρης Πέτκος, που έχει συνεργαστεί με τον Χρύσανθο Καραμολέγκο, ζυμώνει το κεφτεδάκι παραδοσιακά, με μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά, με κοτόπουλο και δυόσμο αλλά και ανανεωτικά, με κιμά από λουκάνικο Τζουμαγιάς σερβιρισμένο με χούμους από γίγαντες, με καπνιστό μπέικον, τραγανό με παντζάρι και αγιολί αντζούγιας ή σε φαλάφελ με βινεγκρέτ ταχίνι. Όλοι τηρούν την υπόσχεσή τους, μεστή γεύση, τραγανή απέξω, ζουμερή στην καρδιά της.
Ωστόσο, κινδυνεύεις να τους περάσεις στο ρόλο του κομπάρσου αν μπλεχτείς με την κόλαση που λέγεται τραγανό, σπιτικό, σπιρτόξυλο τσιπ με τηγανητά αβγά αλλά και με τα κανονικά στρογγυλά τσιπς, αλάδωτα και τραγανά ή τις κανονικές τηγανητές πατάτες και τον μαμαδίστικο πουρέ με το ξηρό ανθότυρο. Η σαλάτα με την κινόα, τα δημητριακά, το ρόδι και τη λεμονάτη σάλτσα ή μια παντζαροσαλάτα με μήλο, φουντούκι και βινεγκρέτ από φρούτα του δάσους θα σου κάνουν την καλύτερη παρέα μέχρι να βγουν αχνιστά τα κεφτεδάκια από το τηγάνι.
info
Ζεύξιδος 6, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 241141.