Ο Μάριος Τσαχπίνης είναι Παριανός και από πολύ μικρός μπλέχτηκε με τη μαγειρική τέχνη. Ξεκίνησε να σερβίρει στο ουζερί της οικογένειας στο λιμάνι της Νάουσας και το 2005 σε ηλικία 24 χρονών ανέλαβε το δικό του εστιατόριο. Δέκα χρόνια μετά κάνει μια κίνηση ματ και ανοίγει και το πρώτο μπεργκεράδικο στο νησί, το Μάριο Burger που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία τα καλοκαίρια. Ο χειμώνας, όμως, στο νησί είναι δύσκολος και ο Μάριος υπερκινητικός. Έτσι, αποφασίζει να ξεχειμωνιάσει στην Αθήνα και να ανοίξει το πρώτο αδερφάκι του Μάριο Burger. Που; Στην αναπτυσσόμενη γειτονιά του Περιστερίου και στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της, την Αιμίλιου Βεάκη.
Στο άκουσμα της είδησης και μόνο δεν έχασα ευκαιρία και ένα βράδυ Τετάρτης, με πολύ κρύο, ήμουν ήδη έξω από το μικρό και χαριτωμένο μαγαζί. Δεν είχε καν κλείσει βδομάδα και ήδη υπήρχε μια μικρή ουρά σχηματισμένη. Πέρασα μέσα και περίμενα υπομονετικά τη σειρά μου για να παραγγείλω. Τραπέζια δεν έχει, μόνο έναν μικρό πάγκο με ψηλά σκαμπό και δύο-τρία τραπέζια έξω. Λόγω κρύου προτίμησα να κάτσω μέσα. Πήρα στα χέρια μου τον μικρό κατάλογο και άρχισα να τον κοιτάω: «Δεν έχουμε πολλά. Είπαμε να ξεκινήσουμε με λίγα και καλά», μου λέει με χαμόγελο ο Μάριος, ενώ έχει ήδη δώσει την παραγγελία. «Σιγά σιγά με τον καιρό θα βάζουμε και καινούργια, αλλά δεν θα ξεφύγουμε. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας».
Όση ώρα μου μιλά παρατηρώ μια μηχανή κοπής κιμά στο βάθος. «Ντεκόρ;» ρωτάω με απορία. «Όχι, αγοράζουμε το κρέας και το κάνουμε κιμά εμείς εδώ καθημερινά», μου απαντά ο Μάριος και μου φέρνει δύο μικρά μπέρκερ με κοτόπουλο (έξυπνη λύση για κάτι στα γρήγορα και στο χέρι) με μπόλικες χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες Nάξου, χειροποίητες φυσικά, λουσμένες σε σάλτσα από cheddar. Τα μικρά burger μάς κράτησαν συντροφιά για λίγο μέχρι να ξεκινήσει η παρέλαση από το «βαρύ πυροβολικό». Burger Mario για αρχή. Βγαίνει σε δύο εκδοχές των 100 και 180 γραμμαρίων και φυσικά εννοείται ότι ζήτησα την πληθωρική εκδοχή. Μπέικον, λιωμένο cheddar, σπιτική πίκλα σος, κρεμμύδι, ντομάτα, κέτσαπ και μουστάρδα. Δαγκωνιά και πετσέτα. Πριν προλάβω να συνέλθω να σου και το Buffalo! Μπιφτέκι από βουβάλι Κερκίνης, μουστάρδα με μέλι, cheddar, ρόκα για να δροσίζει, πίκλες και ντομάτα. Χορταστικό και ζουμερό με σωστά ψημένο μπιφτέκι και νόστιμο ψωμάκι. Και για φινάλε ένα hot dog Mario. Καπνιστή πανσέτα πάνω σε ψωμί από hot dog μαζί με καραμελωμένα κρεμμύδια, σος από γιαούρτι, πίκλες, μουστάρδα και για την αφεντιά μου- επειδή το ζήτησα- καυτερή σάλτσα chili!
Με αυτή τη λίγο καυτερή γεύση στο στόμα και το μούδιασμα στη γλώσσα έφυγα από το Μάριο Burger. Από ένα burgerάδικο που δεν θέλει να κάνει εντύπωση και να σκάσει σαν πυροτέχνημα, αλλά ήρθε για να μείνει και να προστεθεί στην ήδη μεγάλη παρέα της Βεάκη. Και η αλήθεια είναι ότι έχει όλα τα εφόδια.
info
Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, τηλ. 2105756108. Κόστος: €5-10
Ώρες λειτουργίας: 15:00-03:00. Διαθέτει και delivery.