Στην πιάτσα της Δημοφώντος, το Kreas είναι η μοναδική σου ελπίδα αν ονειρεύτηκες κάτι σε πικάνια και όχι σε παραδοσιακό παϊδάκι. Ένα σπίτι που μεταμορφώθηκε σε πολυεπίπεδο βιομηχανικό ντεκόρ, με μια ταράτσα που αγναντεύει μέχρι θάλασσα τους καλούς καιρούς κι ένα ζεστό πατάρι αν θες να νιώσεις πιο μοναχικά και σπιτίσια.

kreas1

Από τον φούρνο Josper, τη Ferrari των φούρνων που λάτρεψαν όλοι οι σεφ με φιλοδοξίες, μέχρι τα υπέροχα διαφορετικά σερβίτσια, όλα εδώ προδίδουν φροντίδα και επαγγελματισμό. Μετά την πρώτη του περίοδο, το Kreas γυρίζει σελίδα με ένα νέο και σεμνότατο παιδί στην κουζίνα, τον Γιώργο Μίχα. Το μενού μικρό, να μη χάνεσαι αλλά να θες να δοκιμάσεις και τις δύο σελίδες του, κάτι που σημαίνει πως εύκολα μπορείς να χαθείς στα μεζεδάκια και να μη φτάσεις ποτέ ως την καρδιά μιας πικάνια από black angus.

Τραγανές, αλάδωτες τηγανητές πατάτες σε κυβάκια πασπαλισμένες με φρέσκια ρίγανη και φέτα, μια «Γαλλίδα» τάρτα με σπιτική τραγανή ζύμη γεμιστή με κατσικίσιο, βουτυράτο τυρί, ζεστή πατατοσαλάτα με ρόκα, κονφί σκόρδου και λεμονάτη σάλτσα, και ένα μπουκιά και συχώριο τυροπιτάρι με σπιτική, ρουστίκ ζύμη, γεμιστό με γραβιέρα και φέτα που ψήνεται στο μαντέμι, μόνο για να σου ανοίξει η όρεξη, και ένα ταρτάρ που σπάνια βρίσκεις σε εστιατόριο, σε μια ιδιαίτερη εκδοχή, που δεν θυμίζει το παραδοσιακό γαλλικό.

kreas2

Προσωπικά δοκίμασα το πιο σωστά ψημένο συκώτι σε ελληνικό εστιατόριο με μαρμελάδα από καραμελωμένα κρεμμύδια αλλά θα επέστρεφα για ένα μπρίσκετ που ψήνεται για 10 ώρες στο φούρνο, το διάσημο κοτόπουλο, ένα αρνίσιο κότσι ή ένα rib eye. Από τις πολλές γαρνιτούρες ερωτεύτηκα τα άγρια, ζεστά χόρτα με το σπιτικό, ζυμωτό ψωμάκι. Και το μιλ-φέιγ κατηγορίας αφρού, στο τέλος!

info
Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, τηλ. 210 3247028. Κόστος: €23-26.

Δείτε επίσης:
7 στέκια στα Κάτω Πετράλωνα που θα λατρέψεις!