Το Mamy Blue έκανε την εμφάνιση του σε μια πολυσύχναστη γωνιά της Άνω Γλυφάδας -εκεί που η οδός Ανδρέα Παπανδρέου συναντάει την Βασιλίσσης  Όλγας- στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Διακοσμημένη με λεμονιές, ορτανσίες και κεραμικά pots με φρέσκους βασιλικούς, η σάλα του εστιατορίου μοιάζει με σπιτική αυλή, αποκομμένη από τη βοή και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Το βλέμμα τραβούν ο χτιστός ξυλόφουρνος και οι τοιχογραφίες μιας από τις μεγαλύτερες ντίβες του ιταλικού κινηματογράφου, της Σοφίας Λόρεν καθώς και του Ντιέγκο Μαραντόνα, του Αργεντινού θρύλου των γηπέδων που δήλωνε για χρόνια ως έδρα του τη ζωηρή Νάπολη.

Χρώματα και αρώματα Ιταλίας επικρατούν στο μενού του Mamy Blue που επιμελείται ο executive σεφ Κώστας Μεριανός. Εμπνευσμένος από αυθεντικές συνταγές της γειτονικής μας χώρας, «έχτισε» έναν κατάλογο με ορεκτικά, φρέσκιες σαλάτες, πιάτα με pasta και pizza, στην οποία δίνεται ξεκάθαρη έμφαση. Το ζυμάρι, που γίνεται βάση για την pizza του εστιατορίου, ωριμάζει για 36 με 48 ώρες. Ανοίγεται σα μεγάλη ρόδα κάρου και στολίζεται με διαφόρων ειδών καλούδια πριν κάνει την είσοδό του στον ξυλόφουρνο για να ψηθεί σε θερμοκρασία 450-500° C.

Στο μενού την εμφάνισή της κάνει, μεταξύ άλλων, η παραδοσιακή Marinara με σάλτσα ντομάτας San Marzano, σκόρδο, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλλά και η Margherita με σάλτσα ντομάτας San Marzano, μοτσαρέλα Fior di Latte, πεκορίνο romano και φύλλα βασιλικού, η Modena με μορταδέλα, μοτσαρέλα Fior di Latte, burratino και πέστο βασιλικού με φυστίκι Αιγίνης, η Calabrese με σάλτσα ντομάτας San Marzano, μοτσαρέλα Fior di Latte και σαλάμι Calabrese καθώς και η Mamy Blue με μοτσαρέλα Fior di Latte, gorgonzola, guanciale, καραμελωμένο κρεμμύδι και σχοινόπρασο.

Πέρα από την pizza, ανάμεσα στα πιάτα του καταλόγου βρίσκεται και η focaccia με δεντρολίβανο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με χειροποίητη μαγιονέζα, λεμόνι και φύλλα ρόκας, τα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και polenta με τυρί taleggio και τα λαζάνια rotolo, με ραγού μανιταριών, μυρωδικά και χειροποίητη σάλτσα ντομάτας.

Ανάμεσα στα επιδόρπια ξεχωρίζουμε τη ζεστή τάρτα al cioccolato με παγωτό βανίλια και φουντούκι και την panacotta με γρανίτα καραμέλα.

info
Ανδρέα Παπανδρέου 126, Γλυφάδα, τηλ. 210 9600 082