Λευκά λινά τραπεζομάντηλα, πράσινοι βελούδινοι καναπέδες, λουλουδένιες ταπετσαρίες στους τοίχους και αύρα ιταλικής ακτογραμμής με έντονη τη συμβολική παρουσία των εσπεριδοειδών που χαρακτηρίζουν ολόκληρες περιοχές σαν τo Amalfi και το Capri. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν το Gio at the Margi στο ζεστό χειμερινό του σαλόνι. Σαν σε ταινία της Cinecittà.

Μετά τον πρώτο επιτυχημένο χρόνο, κατά τον οποίο αγαπήθηκε για την ιταλική κουζίνα και τη φινέτσα του, το Gio at the Margi ανοίγει της πόρτες του για δεύτερη σεζόν συνεχίζοντας να χαρίζει τη ζωντάνια του και τον ιταλικό του αέρα στη χειμερινή σκηνή της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το μενού υπογράφει ο Παναγιώτης Γιακαλής. Ο πολυβραβευμένος σεφ και κάτοχος αστεριού Michelin για το Patio at the Margi έχει συνδέσει το όνομα του με το ξενοδοχείο The Margi, για περισσότερο από μία δεκαετία. Στο Gio παρουσιάζει κατά βάση την κουζίνα της Ιταλίας μένοντας πιστός σε παραδόσεις και σύμβολα δίνοντας έμφαση στο συνταγολόγιο του ιταλικού Βορρά χωρίς να αφαιρεί από το σύνολο του καταλόγου στιγμές προσωπικής δημιουργικής ματιάς, αλλά και εμβληματικά γαλλικά πιάτα σαν μια Γλώσσα Meunière. Μαζί του βρίσκεται ένας επίσης βραβευμένος ζαχαροπλάστης. Ο Μανώλης Στήθος επιμελείται μιας γλυκιάς κάρτας, με όλες τις γνωστές συνταγές του ιταλικού εδεσματολογίου, αλλά και εκείνη την εθιστική Tarte fine au pommes. Την τάρτα μήλου, που είναι αδύνατον να προσπεράσετε σαν φθάσει η στιγμή για το επιδόρπιο.

Το μενού στο Gio at the Μargi διατηρεί και αυτόν τον χειμώνα τα πιάτα που ξεχώρισαν, όπως το Pancheri al Ragú, ενώ παράλληλα εστιάζει σε κλασικές συνθέσεις και διαχρονικά αγαπημένα πιάτα, όπως τα Scaloppine al limone, και τα Gnocchi al Tartufo. Παράλληλα, παρουσιάζει κορυφαίες version σε κλασικές συνθέσεις, όπως ένα Vitello tonnato και ένα μοσχαρίσιο carpaccio χάρις την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών που προέρχονται από την ιδιόκτητη οργανική φάρμα στα Καλύβια Θορικού, ενώ τολμά να αναβαθμίσει εμβληματικές συνταγές με καταγωγή από την αιωνία πόλη σαν εκείνα τα linguine Arrabbiata (τη θυμωμένη μακαρονάδα) που συγκαταλέγεται δίχως υπερβολή ανάμεσα στις κορυφαίες σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο με τη σάλτσα από ψητές ντομάτες, από τη φάρμα να προσδίδει ένα έντονο γευστικό βάθος στο πιάτο.

Επιπλέον, παρουσιάζει και επιλεγμένες νέες προτάσεις, με ενδιαφέρουσα προσθήκη το Spaghetti al Pesce, μια μεσογειακή, καθαρή και απόλυτα ιταλική δημιουργεί αλλά και εκείνα τα ραβιόλι γεμισμένα με γαρίδες και μυρωδικά. Το κελάρι του Gio at the Μargi συνεχίζει να προσφέρει μια εκλεκτή συλλογή ελληνικών και διεθνών κρασιών με έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα, ενώ η cocktail list από τον Κωνσταντίνο Καρασάββα συνθέτει το ιδανικό pairing για κάθε γεύμα σε έναν προορισμό, που φιλοδοξεί να μεταφέρει την ιταλική γαστρονομική SprezzaΤura στις ακτές του Αθηναϊκού Νότου.

info
Gio at the Margi | Λητούς 11. Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8929165

Δείτε επίσης

Γιατί να πάω για φαγητό στο Ateno;