Στον χώρο γύρω από την ατμοσφαιρική πισίνα του The Margi, στα στρωμένα με λινά τραπεζομάντηλα τραπέζια, εκεί που άπλωνε τις σύγχρονες γαστρονομικές του ανησυχίες το Malabar, πλέον θα συναντήσετε την καλοκαιρινή εκδοχή του Gio· του ιταλικού εστιατορίου του ξενοδοχείου που με τόση φροντίδα έστησε τον περασμένο χειμώνα ο Παναγιώτης Γιακαλής.

Ο πολυβραβευμένος σεφ έχει συνδέσει το όνομα του με το ξενοδοχείο The Margi για περισσότερο από μία δεκαετία. Στο πλάι του, βρίσκεται ένας επίσης βραβευμένος ζαχαροπλάστης. Ο Μανώλης Στήθος επιμελείται μιας γλυκιάς κάρτας, με όλες τις γνωστές συνταγές του Ιταλικού εδεσματολογίου: τα αφράτα τιραμισού, τις σοκολατένιες μους, τις τάρτες με φρούτα εποχής αλλά και το παγωτό βανίλια με ζεστό εσπρέσο, το γνωστό Affogato.

Σε έναν από τους ομορφότερους καλοκαιρινούς χώρους της Αθήνας, με τις χαρακτηριστικές βουκαμβίλιες και τις αιωνόβιες ελιές, το Gio έρχεται να προσδώσει το δικό του Ιταλικό ταπεραμέντο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα σε μια άτυπη γαστρονομική Sprezzaturra, μια συνθήκη πλήρους ανεπιτήδευτης φιλοξενίας και αβίαστης μαγειρικής τέχνης που δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να γίνετε κομμάτι της για μια βραδιά.

Το μενού στο Gio εστιάζει σε κλασικές συνθέσεις και διαχρονικά αγαπημένα πιάτα, όπως τα Scaloppine al limone, και τα Gnocchi al Tartufo, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει εμβληματικές συνταγές με καταγωγή από την αιωνία πόλη, χάρις την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών που προέρχονται από την ιδιόκτητη οργανική φάρμα στα Καλύβια Θορικού.

Τα Paccheri arabiata, η μακαρονάδα της υπερβολής -από το επίθετο Arabiato στην dialetto Romanesco-, με την πικάντικα μελωμένη σάλτσα της με ψητές ντομάτες από την φάρμα και πιπεριές chili, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μαγειρικής αριστείας μέσα από την αξιοποίηση των χαρακτηριστικών μιας κορυφαίας πρώτης ύλης σαν τις ντομάτες της ιστορίας μας. Είναι από εκείνες τις στιγμές που η χιλιοφορεμένη έκφραση «βαθιά νοστιμιά» αποκτά αληθινό νόημα.

Από τον κατάλογο δεν θα μπορούσε να λείπει το Vitello Tonato και η Buratta με ψητά ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό από την φάρμα να χαρίζει μια σπάνια αρωματική χροιά, αλλά και τα θαλασσινά arancini με ψίχα καβουριού. Μια παραλλαγή στις διάσημες Σισιλιάνικες ριζόμπαλλες, με τις Λεβαντίνικες ρίζες, και εκείνες οι εθιστικές μπρουσκέτες με μαριναρισμένες σαρδέλες και ντομάτα.

Στα κύρια πιάτα, η μοσχαρίσια Cotolleta alla Milanese εναλλάσσει θέσεις με τις ελάχιστες γαλλικές επιρροές του μενού και την γλώσσα μενιέρ (Sole Meunière), εκεί όπου λάμπει με την παρουσία της η ντελικάτη βουτυράτη λευκή σάλτσα της συνταγής.

Στο κελάρι του Gio θα συναντήσετε μια ολοκληρωμένη πρόταση από επιλεγμένες ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού, ενώ κλασικά apperitivi και διάσημα κοκτέιλ δια χειρός Κωνσταντίνου Καρασάββα περιμένουν να συντροφεύσουν την βραδιά σας, κάτω από τον έναστρο ουρανό, σε ένα ονειρεμένο σκηνικό εκεί στην καταπράσινη οδό Λητούς στην Βουλιαγμένη.

Info
Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ 210 8929160

 

Διαβάστε επίσης: 

Αbra Ovata: H fusion γαστρονομία του John Skotida στη μαγική λίμνη Βουλιαγμένης