Στην Βούλα, ίσως την πιο ήσυχη περιοχή των νοτίων προαστίων, έχουμε ανακαλύψει ένα εστιατόριο με ζεστή ατμόσφαιρα, σπιτίσια διακόσμηση και φίνες γευστικές προτάσεις. Σαν να λέμε το ιδανικό μέρος για φθινοπωρινές εξόδους.

Όπως μαρτυράει και το όνομα του, το Family είναι ένα εστιατόριο που ενδείκνυται για οικογένειες και τα παιδιά διαφόρων ηλικιών που είδαμε στα περισσότερα από τα γύρω τραπέζια τη βραδιά που το επισκεφθήκαμε, το αποδεικνύει. Βέβαια, μην φανταστείτε ότι μιλάμε για παιδότοπο, όπου τα ζευγάρια ή οι παρέες θα αισθάνονταν άβολα, το ακριβώς αντίθετο μάλιστα. Η ιδιαίτερη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου με τα διαφορετικά επίπεδα, τους γωνιακούς καναπέδες, τις ξύλινες κουπαστές στις σκάλες, τις μεγάλες βιβλιοθήκες και τα ξύλινα ντουλάπια που θυμίζουν οικιακή κουζίνα, δημιουργούν μία cozy και ρομαντική ατμόσφαιρα με γωνιές για όλους.

Αφού βρήκαμε και εμείς τη δική μας «γωνία» στο πιο πάνω επίπεδο του εστιατορίου, ήρθε η ώρα να περάσουμε στο θέμα μας, δηλαδή στο φαγητό του Family. Ο σεφ Γιώργος Παππάς έχει ετοιμάσει ένα μενού με διαφορετικές προτάσεις σε ζυμαρικά, ριζότο, πίτσα, burgers, πιάτα με κρέας και 1-2 επιλογές σε ψάρι, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Δοκιμάσαμε διάφορα. Ξεκινήσαμε με μπουρεκάκια γαρίδας με τυρί κρέμα, τραγανά σαν spring rolls και γαρνιρισμένα με chilli sauce που έκανε ακόμη πιο εμφανή τον ethic χαρακτήρα τους και φθινοπωρινή σαλάτα σπανάκι με πράσινο μήλο, καρύδια, cranberries, παξιμαδάκια ολικής άλεσης, ανθότυρο και dressing παλαιωνένου βαλσάμικου.

Το ριζότο άγριων μανιταριών με φλοίδες μαύρης τρούφας που ακολούθησε, ήταν ωραία χυλωμένο, με τους κόκκους του ρυζιού να κρατάνε στο δόντι και πολύ ισορροπημένο γευστικά. Βέβαια το highlight της βραδιάς ήταν το μαύρο ταλιολίνι με καπνιστό σολομό σβησμένο με vodka, φινόκιο και brick που δοκιμάσαμε στη συνέχεια και οι λόγοι που μας άρεσε τόσο ήταν δύο: αφενός γιατί τα υλικά είχαν δέσει απίστευτα μεταξύ τους δημιουργώντας ένα γνήσια νόστιμο πιάτο και αφετέρου, γιατί όπως πληροφορηθήκαμε ο καπνιστός σολομός ήταν χειροποίητος, καθώς η κουζίνα διαθέτει καπνιστήριο.

Ειδική μνεία όμως αξίζει και στο μοσχαράκι breze, που έλιωνε στο στόμα, αφήνοντας μία ευχάριστη επίγευση εσπεριδοειδών από την πλούσια σάλτσα του. Η επιλογή τους να το συνοδεύσουν με πουρέ πατάτας δε, μας άφηνε μία οικεία αίσθηση, σαν σπιτικό κυριακάτικο φαγητό στην πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του. Το μιλφέιγ τέλος, που αντί για κρέμα είχε παγωτό βανίλια Μαγαδασκάρης σερβιρισμένο με κρέμα φιστίκι και φράουλες μαριναρισμένες σε χυμό μπαχαρικών, ήταν ο καλύτερος γλυκός επίλογος για αυτό το γεύμα.

Σημειώνεται ότι το Family σερβίρει καθημερινά και πρωινό, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, με πολλές επιλογές σε αβγά, σάντουιτς και φρέσκους χυμούς, το οποίο σκοπεύουμε να δοκιμάσουμε με την πρώτη ευκαιρία. Οπότε να περιμένετε και πρωινή μας ανταπόκριση από την πλατεία της Βούλας…

info
Λεωφόρος Βασιλέως Παύλου 74, Βούλα, τηλ. 212 1043411. Κόστος: €25 – 30 / άτομο.