Τρία γαστρονομικά event που ενώνουν Αμερική, Ευρώπη και Ασία, και που δεν πρέπει να χάσετε, έρχονται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, η οποία ροκάρει γευστικά σε υψηλούς τόνους.

Ταβέρνα Οικονόμου & Τaverna Paris (Δευτερά, 3/11)
Η Taverna Paris έρχεται στην Αθήνα για ένα μοναδικό pop-up event μιας ημέρας, σε μια ιστορική σύμπραξη με την εμβληματική ταβέρνα του Οικονόμου. Ο σεφ Paul-Henri Bayart και η ομάδα του θα καταλάβουν την κουζίνα του Οικονόμου, φέρνοντας στα Άνω Πετράλωνα τις δικές τους συνταγές, εμπνευσμένες από την ελληνική κουζίνα. Στο πλάι τους τα πάντα κλασικά πιάτα της Ταβέρνας του Οικονόμου και κάποια πιάτα που είναι σταθερά στον κατάλογο, αλλά ο Γάλλος σεφ θα τους δώσει ένα μικρό γευστικό twist. Στο ιδιαίτερο αυτό take over, η ελληνική παράδοση παραμένει στο επίκεντρο και εμπλουτίζεται από την δημιουργικότητα του Paul-Henri Bayart.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το πολυσυλλεκτικό αυτό μενού των 10-12 πιάτων θα είναι διαθέσιμο. Από το άνοιγμα της ταβέρνας στη μια το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα. Τα πιάτα θα συνοδεύσει μια πλειάδα οινικών επίλογων αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα, που ειδικά για την ημέρα θα είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι. Και έτσι θα γιορταστεί η χαρά τού να τρώμε με φίλους, να μοιραζόμαστε και να συναντιόμαστε.
Ταβέρνα Οικονόμου, Κυδαντιδών 32 Πετράλωνα, 210 3467555

Birdman & Kioku (Τρίτη, 4/11)
Το Birdman, το δημοφιλές Japanese Bar & grill της Αθήνας, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου θα γίνει η αφορμή για μια ξεχωριστή γευστική, αλλά και πολιτισμική σύμπραξη. Για ένα και μόνο βραδύ θα υποδεχθεί το ξακουστό Kioku by Endo. Το διάσημο sushi restaurant Endo Kazutoshi, τού εμβληματικού ξενοδοχείου Raffles στο Λονδίνο. Για μια μόνο βραδιά ο executive chef και ο head sushi chef του Kioku θα βρίσκονται στο Birdman, φέρνοντας τα διάσημα nigiri του Endo που θα σερβίρονται μεταξύ 8-10μμ.

Μαζί με τα διάσημα nigiri και τις υπόλοιπες αποκλειστικές δημιουργίες του Endo, στο Birdman οι παρευρισκόμενοι τυχεροί θα δοκιμάσουν και τρία signature cocktails για να συνοδεύσουν τα πιάτα.

Ο Θάνος Τζανετόπουλος, bar manager, και ο head sake sommelier Anthony Yukio, φέρνουν τη δημιουργικότητα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και έναν ιδιαίτερο συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών. Οι δυο τους θα βρίσκονται στο Birdman ετοιμάζοντας cocktails με βάση το Roku Gin και μοιράζοντας tips για την απόλαυση του ιαπωνικού gin και sake.
Birdman, Βουλής 35, Αθήνα, 210 3212800

Spin the Bottle: Harlan Estate & Vezene (Τρίτη, 4/11)
Η ιδιαίτερη σειρά από wine dinners του Άρη Βεζενέ, με τίτλο Spin the Bottle, υποδέχεται το Harlan Estate από τη Napa Valley και δημιουργούν ένα μοναδικό οινικό δείπνο με σημαιοφόρο τρεις σπάνιες σοδειές του «The Mascot», της εμβληματικής ετικέτας του οινοποιείου. Το ξεχωριστό αυτό oινικό dinner πραγματοποιείται στο εστιατόριο Vezenéé την Τρίτη 4 Νοεμβρίου μεταφέροντας τους καλεσμένους του στην Napa Valley, εκεί όπου γεννιούνται ορισμένες από τις πιο περιζήτητες ετικέτες της Καλιφόρνιας.

Ο Άρης Βεζενές επιμελείται μαζί με τον σεφ του εστιατορίου Μάριο Μιχαηλίδη ένα ξεχωριστό tailor made menu, που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για να συνοδεύσει τρεις διαφορετικές σοδειές του «The Mascot» και θέλοντας να φέρει στο τραπέζι την ιστορία πίσω από την ξεχωριστή αυτή ετικέτα. Το πληθωρικό μενού οκτώ σταδίων θα περιέχει, μεταξύ άλλων, συνθέσεις όπως έναν μοσχαρίσιο ζωμό με λεμονοθύμαρο και μανιτάρια, crudo Νy strip με κρέμα λευκής τρούφας, λαχανοντολμάδες στην θράκα με ψητό μεδούλι και αυγολέμονο, αρνίσια γλυκάδια με χαβιάρια oscietra, fettucce με λευκή τρούφα και καβούρι μαγειρεμένα σε ζωμό καπνιστού χοιρινού και φυσικά το Ari’s deal closer. Το διάσημο επιδόρπιο του Vezené.

Το «The Mascot» είναι ένα κρασί που έχει κερδίσει την παγκόσμια θέση του και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του Bill και Will Harlan που βρίσκονται στο τιμόνι των Harlan Family Estates.
Κόστος 160 ευρώ / άτομο
Vezené Athens, Βρασίδα 11, Αθήνα, 210 7232002

Διαβάστε επίσης

Γαρουφαλλιά Γκουτζούμπα: 30 χρόνια η ψυχή της Ταβέρνας Οικονόμου

Το ελληνικό αφήγημα του Άρη Βεζενέ