Το εστιατόριο Acropolis Secret στο roof garden του ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis, στον 6ο όροφο, προσφέρει μια μεσογειακή κουζίνα με δυνατό ελληνικό πυρήνα και κάποιες κρητικές πινελιές, αφού ο Executive chef Κωνσταντίνος Αλεξιάδης σεφ κατάγεται εκ μητρός από την Κρήτη. Προσφέρει όμως και μια απίστευτη θέα στον Παρθενώνα, από τις πιο ολοκληρωμένες και «συναισθηματικές», αφού το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μόλις λίγα βήματα απόσταση από την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου που οδηγεί στην Ακρόπολη.
Το μενού του Acropolis Secret
Η μπριγάδα της κουζίνας, μια δεμένη ομάδα που δουλεύει μαζί 11 ολόκληρα χρόνια, παίζει σπουδαίο ρόλο στο αποτέλεσμα που πρέπει να ικανοποιήσει ένα διεθνές κοινό χωρίς να χάνει τον ελληνικό χαρακτήρα του.
Ζητήσαμε για αρχή το «καλαμάρι στη σχάρα» που ήρθε θαυμάσια ψημένο πάνω σε ένα πολύ εντυπωσιακό πυκνό πέστο σχοινόπρασου με cranberries και καβουρδισμένο κουκουνάρι, και τη φρεσκάδα ενός λαδολέμονου εμπλουτισμένο με νερό ντομάτας.
Από τα ζυμαρικά επιλέξαμε «λιγκουίνι με ποικιλία μανιταριών και τρούφα, συν βιολογικό κρόκο αυγού» που τον ανακατέψαμε με τα καυτά ζυμαρικά δημιουργώντας μία σος σαν ελαφρά εκδοχή της καρμπονάρας.
Ο σχετικά ασυνήθιστος συνδυασμός θάλασσας και οσπρίων εκφράζεται εδώ με ζουμερή «σφυρίδα στη σχάρα πάνω σε σαλάτα από ρεβίθια, φινόκιο, πράσινα φασολάκια και κυβάκια γλυκοπατάτας». Η πίκλα τζίντζερ και οι πέρλες λεμονιού που συνοδεύουν το πιάτο εξισορροπούν το άμυλο του ρεβιθιού και της γλυκοπατάτας.
Επικό το «ελληνικό burger από black angus» ένα πολυόροφο και πεντανόστιμο έδεσμα, που περιέχει μια μίνι dream team ελληνικών delicatessen – γραβιέρα Κρήτης, πέστο από πιπεριά Φλωρίνης, κατίκι Δομοκού, παστράμι Δράμας-, και συνοδεύεται με ντιπ γιαουρτιού και country πατατούλες. Άλλο ένα πιάτο βαθιά ελληνικό, τα μαριναρισμένα αρνίσια αρνίσια παϊδάκια, τρυφερά και παχουλά, κάνουν αλλεπάλληλες αυλαίες ανάμεσα και στους ξένους πελάτες.
Είναι το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου Divani που άνοιξε στην Αθήνα το 1976. Εξαιρετική τοποθεσία που μεταφράζεται σε μια απίστευτη θέα στον Παρθενώνα και προσεκτικές ανακαινίσεις -η τελευταία έγινε πριν δύο χρόνια- που φρόντισαν να διατηρήσουν παράλληλα με την πολυτέλεια και την κομψότητα, ένα θερμό ελληνικό χαρακτήρα.
Φθάνοντας στα επιδόρπια, η «πάστα από πικρή σοκολάτα με feuilletine σοκολάτας, γκοφρετάκια σοκολάτας και βατόμουρα», μασίφ και προκλητική θα ικανοποιήσει τους chocoholics. Στην αντίπερα όχθη, η «κρέμα βανίλια με φρέσκες φράουλες, ξηρούς καρπούς και ξεροτήγανα Κρήτης» με τα παστέλ χρώματα, ένα είδος τράιφλ, εκπέμπει μια νοσταλγική παιδικότητα και δίνει το στίγμα της κατά το ήμισυ κρητικής καταγωγής του σεφ.
Η ατμόσφαιρα
O χώρος, μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του απέκτησε ένα επιβλητικό μπαρ, αλλά διατηρεί μια ανοιχτόκαρδη θερμή αύρα καθώς οριοθετείται τριγύρω με την αγαπημένη μεσογειακή βλάστηση -δεντρολιβανιές, μυρτιές, στίπες.
Καταλυτική για τις αισθήσεις του επισκέπτη είναι η θέα του Παρθενώνα, η πιο εντυπωσιακή που έχουμε δει, όπως φαίνεται από τη νότια πλευρά του. Οι κίονες του ναού προβάλλουν κατάλευκοι, όπως και τα Προπύλαια με το ναό της Αθηνάς Νίκης ενώ στα ριζά του βράχου, οι χαρακτηριστικές αψιδωτές καμάρες του Ηρωδείου ολοκληρώνουν την εικόνα. Νοτιοδυτικά ο λόφος του Φιλοπάππου με την Πνύκα, νοτιοανατολικά ο Λυκαβηττός με τον Παρθενώνα στο κέντρο δημιουργούν ένα μοναδικό τόξο ομορφιάς και ιστορίας.
Το εστιατόριο βεβαίως λειτουργεί από τις 19.30 και μετά, οπότε το χειμώνα που σκοτεινιάζει νωρίς, θα ήταν ευπρόσδεκτο ένα exclusive πρωινό ή ακόμα καλύτερα ένα exclusive brunch στο σκεπαστό τμήμα του rooftop που κλείνει τριγύρω με τζαμαρίες για περαιτέρω απόλαυση της ολοκληρωμένης θέασης.
info
Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19, Κουκάκι, Αθήνα. Τηλ: 2109280100
Διαβάστε επίσης
Ο Dopios στη Γλυφάδα: Το δημοφιλές μεζεδοπωλείο μαγειρεύει και στα Νότια
12 Πιάτα – Και στο κέντρο της Αθήνας η δημοφιλής ταβέρνα του πολυβραβευμένου σεφ Παύλου Κυριάκη