Παλιές και νέες γευστικές κουκίδες στον γαστρονομικό χάρτη των Νοτίων Προαστίων ενώνονται σε αυτό το γευστικό ποτ- πουρί. Επτά εστιατόρια που ακτινοβολούν παράδοση και δημιουργία με πρωταγωνιστές άλλοτε το ψάρι και άλλοτε το κρέας και σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε στη Γλυφάδα.

Ark

Eνα εστιατόριο με μακρά παράδοσή και το βαρύ όνομα του Γιάννη Μπαξεβάνη να υπογραφεί τις θαλασσινές και όχι μόνο δημιουργίες σε αυτόν τον κοσμοπολίτικου χαρακτήρα προορισμό. Τοποθετημένο σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα σερβίρει μια κουζίνα που μοσχοβολά Ελλάδα. Από το χαρουπένιο προζυμένιο ψωμί που βγαίνει καθημερινά από τον ξυλόφουρνο και την πελαγίσια κακαβιά μέχρι τον θρακιώτικο καβουρμά, τα μαναρόλια (μπίζα) μαγειρεμένα με πράσα και μανιτάρια στη γάστρα, και το άγριο λαβράκι με χόρτα στον ξυλοφουρνο, κάθε πιάτο αντανακλά τις γευστικές παραδόσεις της χωράς μας μέσα από το μαγειρικό πρίσμα του πολυβραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, τηλ. 210 8948882

Base Grill

Το εστιατόριο πιονέρος στην κρεοφαγική μας συνείδησή, ο προορισμός που τάραξε τα νερά της Αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής σαν άνοιξε τις πόρτες του στο Περιστέρι το μακρινό 2006, εδώ και ενάμισι χρόνο φιγουράρει ψηλά στην λίστα των εστιατορίων των Νοτίων προαστίων. Το δημιούργημα των αδελφών Λιάκου με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη στο τιμόνι του κρατά πάντα επίκαιρο ένα καρνιβορικό συμπόσιο υψηλού διατροφικού προσανατολισμού με την ιδια πάντα αφοσίωση σε όσα η έννοια Base Grill πρεσβεύει.

Αλλαντικά από το δικό τους εργαστήριο το Metameat, τα περίφημα βιολογικά αυγά σε φωλιά πατάτας, το μεδούλι, τα τυροπιτάκια, τα κεφτεδάκια που σερβίρουν σαν καλωσόρισμα και προπάντων τα κρέατα από ελληνικές ράτσες που λάμπουν με την νοστιμιά τους. Αξιός συμπαραστάτης σε αυτή την συνθήκη και η εξαιρετική λίστα κρασιών που σχεδίασε ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης

Ζησιμοπούλου και Λαζαράκη, Γλυφάδα, τηλ. 210 8985848

Beastalis

Στην Οδού Κύπρου, σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό της δεκαετίας του ’20, ο Γιάννης Μπασταλής ένας επαγγελματίας που έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε steak houses ανά την υφήλιο, έχει στήσει τον δικό του κρεατοφαγικό ναό, εκεί όπου κυριαρχούν τα καπνιστήρια και οι ανοιχτές φωτιές. Όλες οι γνωστές κοπές από τις διασημότερες ράτσες του πλανήτη βρίσκονται εδώ πλάι σε εύγεστα side dishes, όπως καπνιστός πουρές πατάτας με τρούφα, και κουνουπίδι στην φωτιά με ψητά φουντούκια και καπνιστή πατάτα, αλλά και ευφάνταστα ορεκτικά σαν εκείνα τα ψητά ροδάκινά τυλιγμένα σε προσούτο Ευρυτανίας και ελαιόλαδο.

Κύπρου 9, Γλυφάδα, τηλ. 6947 217771

Γιουβετσάκια

Στην μικρή ταβέρνα της οδού Ιθώμης ο ιδιοκτήτης και ψυχή της ταβέρνας Χάρης Τζίτζης παραδίδει μαθήματα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, εκεί όπου η πρώτη ύλη παίζει τον σπουδαιότερο ρολό. Καθημερινά οργώνει στην κυριολεξία τις λαϊκές αγορές για να σερβίρει στο τραπέζι σας εξαίρετα οπωροκηπευτικά (άπιαστη αγρία ροκά, τσακώνικες μελιτζάνες και αμπελοφάσουλα από τη Λακωνία) πλάι σε μια εξαιρετική τυροκαυτερή από πικάντικη φέτα από τη Βερδικούσα Λάρισας. Στην κουζίνα η Εύα Πασανικολάκη μετατρέπει τις πρώτες ύλες σε ένα ανθολόγιο ελληνικών συνταγών σαν τους ξακουστούς λαχανοντολμάδες σε άλμη, το μοσχάρι γιουβέτσι, τις μελιτζάνες στον φούρνο και τα μοσχοβολιστά κεφτεδάκια. Μελωμένα λαδερά, και εξαιρετικό τηγάνι σε έναν κατάλογο που αλλάζει ανάλογα με την εποχή.

Ιθώμης 20, Γλυφάδα, τηλ. 210 9648081

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου

Η μεγάλη εστιατορική οικογένεια του Γιώργου Παπαϊωάννου και της S One Hospitality περιμένει να σας υποδεχθεί στο Μπαρμπουνάκι της Γλυφάδας, εκεί όπου το φιλεταρισμένο μπαρμπούνι στην σχάρα κρατά πάντα τον πρωταγωνιστικό ρολό πλάι σε τηγανητά και ψητά ψάρια με την υπογραφή Παπαϊωάννου, αλίπαστες παρασκευές, μαστόρικους θαλασσινούς μεζέδες και περίφημες συνθέσεις ζυμαρικών. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις διάσημες αχνιστές παρασκευές του Παπαϊωάννου, καθώς και την κοκκινιστή σαρδέλα με τον πουρέ καυτερής πιπεριάς. Μια συλλογή 100 και πλέον αποσταγμάτων θα συνοδέψει κάθε σας επιλογή.

Αγγ. Μεταξά 48, Γλυφάδα, τηλ.210 9680651

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vittoria Gati (@vittoriagati)

Vittoria Gatti

Μια σύγχρονη ιταλική brasserie με την υπογραφή των αδερφών Παπακώστα σας περιμένει στο κέντρο της Γλυφάδας. Antipasti, primi & secondi piati και Ναπολιτάνικη πίτσα ψημένη σε ξυλόφουρνο δίνουν το στίγμα μιας αυθεντικής κουζίνας που αναδεικνύει περίτεχνα την ιταλική γαστρονομική παράδοση από Βορά μέχρι Νότο. Αν έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα γευστικό απαύγασμα, αυτό σίγουρα θα περιλάμβανε: palette al Sugo, τα μοσχαρίσια και χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό στον ξυλόφουρνο, τα πάντα κλασικά agnoloti pomodoro, τα μικρά γεμιστά με ιταλικά τυριά ζυμαρικά από το piemonte με μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, φυσικά ένα κοτόπουλο Milanese και μια πάντα επίκαιρη και spicy pizza diavola με το γοητευτικό contrast από καυτερή σάλτσα ντομάτας και spianata picante και τον συνδυασμό από fiοr di latte, provolone afumicato και stracciatella.

Πλ. Νυμφών 1, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944491

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MEZZE Glyfada (@mezze_glyfada)

Mezze, Γλυφάδα

Άριστα τοποθετημένο στην Άγγελου Μεταξά στο κέντρο της Γλυφάδας το δημιούργημα του ομίλου Καστελόριζο παραμένει πιστό στην ανάδειξη του εκλεκτού μεζέ, μέσα από μια ποικιλία συνθέσεων. Χειροποίητα αλίπαστα ψάρια και θαλασσινά, αλλαντικά και κρεατοφαγικά πιάτα εδώ εναλλάσσονται περίτεχνα σ’ ένα γευστικό καμβά ιδεών και συνθέσεων που επικαιροποιούν καθημερινά τη φιλοσοφία του μεζέ με τον καλύτερο τρόπο. Πάντα ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται οι επιτραπέζιες σούβλες με κοτόπουλο μοσχάρι ή σολομό, ενώ πλάι στο ceviche ελληνικής τεχνοτροπίας με πιπεριά Φλώρινας και βασιλικό στέκεται επάξια μια παραδοσιακή και λεμονάτη χοιρινή τηγανιά.

Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα, τηλ. 210 8980480

Δείτε επίσης

Nosh Lobster & Brioche: Κοσμοπολίτικο street food στο Κολωνάκι

Διονυσάκης: Το μοναδικό εστιατόριο στην Αθήνα με παραδοσιακή ζακυνθινή κουζίνα