Σε μια Αθήνα που λατρεύει το φαγητό δεν λείπουν και οι πιο εξεζητημένες κουζίνες, από χώρες που μπορεί να μη σου πήγαινε το μυαλό, ωστόσο έχουν σπουδαία γαστρονομική παράδοση. Πάρτε για παράδειγμα την κουζίνα του Ιράν, γνωστή και ως περσική, που μπορείτε να γευτείτε στο εστιατόριο Αναχίτα, στο Χαλάνδρι.

anahita (1)

Ένας ευγενής άνθρωπος που ακούει στο όνομα Magid, με περσική καταγωγή, μας ξεναγεί εδώ και χρόνια στα μυστικά της παραδοσιακής περσικής κουζίνας. Ο χώρος του εστιατορίου απλός, με πολλές αναφορές στη διακόσμηση από τη Μέση Ανατολή, στα όρια του φολκλόρ. Στο μενού πάλι, βρίσκεις πολλά παραδοσιακά πιάτα και μάλιστα, σε πολύ καλές τιμές.

anahita (2)

Επίλεξε το νόστιμο κάσκε μπαντεμτζούν (τηγανητή μελιτζάνα με καρύδι), το κουφτέ μπερεντζί (κεφτέδες με ντομάτα), το ζουμερό κεμπάπ τζεντζέ (αρνάκι με σαφράν, ντομάτα και λεμόνι), καθώς και το ναζιάρικο ζερέσκ πολό (κοτόπουλο με ρύζι και φραγκοστάφυλο, φυστίκι Αιγίνης και αμύγδαλο). Το πρωτότυπο γλυκό παλουντέ (σορμπέ λεμόνι με φιδέ από νισεστέ) θα δώσει το πιο ιδιαίτερο τέλος στο γεύμα σου.

anahita (3)

info
Χρ. Σμύρνης 3, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6891222. Κόστος: €18-22.
Κυριακή και μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά.