Η Μέθη ξεκίνησε σαν μια από τις πιο ενημερωμένες κάβες της πόλης μέχρι να μεταμορφωθεί σε ένα wine restaurant, κρυφό μυστικό διαμάντι για τους οινόφιλους της πόλης.
Στα ελάχιστα τετραγωνικά της χωράει την κάβα, το χώρο γευσιγνωσίας, το μπαρ, μια ανοιχτόκαρδη τζαμαρία που γεμίζει από τον κόσμο της γειτονιάς που χαλαρά έρχεται για ένα ποτήρι κρασί αλλά και την πιο μικροσκοπική κουζίνα της πόλης, εκεί όπου μεγαλουργεί η υπέροχη Νένα, η γυναίκα του Τάσου.
Δυο γονείς, δυο άξιες κόρες και ένα αυστηρά οικογενειακό μαγαζί χωρίς προσωπικό, που αντιμετωπίζει χαλαρά και χωρίς να το κάνει θέμα, τη γνώση του για το κρασί. 500 ετικέτες, 16 να τις πιεις σε ποτήρι και η μέθοδος Coravin που σου επιτρέπει να δοκιμάσεις ακόμη και το πιο ακριβό κρασί σε ποτήρι. Αφήνεις στον Τάσο να σε ξεναγήσει στα μονοπάτια του κρασιού, να αποφασίσει τις δοκιμές, όσο η Νένα ετοιμάζει πιάτα επιπέδου αστεριών, που απορείς πώς γίνεται να μαγειρεύονται στα ελάχιστα τετραγωνικά της.
Μια γεύση σπιτίσιας μαμάς, που από καρδιάς αποφασίζει το μενού, άσχετα αν όλοι έρχονται εδώ για τις μοναδικές πίτσες που φτιάχνει με ψωμί – μπρουσκέτες τις λέει η μαγείρισσα. Με κρέμα τυριού, αγκινάρα, καπνιστό σολομό και άνηθο, με κοτόπουλο, κάρι και ντοματίνια, με μαύρη τρούφα και μανιτάρια ή με προσούτο και σπαράγγια αλλά και για το μοναδικό συκώτι της με καπνιστή πάπρικα. Τάρτα σπιτική με κιμά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, καρπάτσιο, ποικιλία μανιταριών με σπανάκι και παρμεζάνα, χοιρινά φιλετάκια με πορτομπέλο, βασιλικό και χαλούμι, πιάτα που μοιράζονται σαν μεζεδάκια αλλά σε χορταίνουν με τη γενναιόδωρη νοστιμιά μιας μαμάς που φτιάχνει αυτό που της αρέσει καλύτερα. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τη σοκολατένια Valhrona σφαίρα της, με πανακότα και σάλτσα καραμέλας. Ένα γλυκό για πολλά Michelin!
info
Εθν. Αντιστάσεως 65, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 482401.