Η Μέθη ξεκίνησε σαν μια από τις πιο ενημερωμένες κάβες της πόλης μέχρι να μεταμορφωθεί σε ένα wine restaurant, κρυφό μυστικό διαμάντι για τους οινόφιλους της πόλης.

DSC_1068

Στα ελάχιστα τετραγωνικά της χωράει την κάβα, το χώρο γευσιγνωσίας, το μπαρ, μια ανοιχτόκαρδη τζαμαρία που γεμίζει από τον κόσμο της γειτονιάς που χαλαρά έρχεται για ένα ποτήρι κρασί αλλά και την πιο μικροσκοπική κουζίνα της πόλης, εκεί όπου μεγαλουργεί η υπέροχη Νένα, η γυναίκα του Τάσου.

18881799_1335478709872012_4317097596651341059_n

Δυο γονείς, δυο άξιες κόρες και ένα αυστηρά οικογενειακό μαγαζί χωρίς προσωπικό, που αντιμετωπίζει χαλαρά και χωρίς να το κάνει θέμα, τη γνώση του για το κρασί. 500 ετικέτες, 16 να τις πιεις σε ποτήρι και η μέθοδος Coravin που σου επιτρέπει να δοκιμάσεις ακόμη και το πιο ακριβό κρασί σε ποτήρι. Αφήνεις στον Τάσο να σε ξεναγήσει στα μονοπάτια του κρασιού, να αποφασίσει τις δοκιμές, όσο η Νένα ετοιμάζει πιάτα επιπέδου αστεριών, που απορείς πώς γίνεται να μαγειρεύονται στα ελάχιστα τετραγωνικά της.

18557487_1320769174676299_7828457692776316585_n

15871935_1192859994133885_3379248322164796143_n

Μια γεύση σπιτίσιας μαμάς, που από καρδιάς αποφασίζει το μενού, άσχετα αν όλοι έρχονται εδώ για τις μοναδικές πίτσες που φτιάχνει με ψωμί – μπρουσκέτες τις λέει η μαγείρισσα. Με κρέμα τυριού, αγκινάρα, καπνιστό σολομό και άνηθο, με κοτόπουλο, κάρι και ντοματίνια, με μαύρη τρούφα και μανιτάρια ή με προσούτο και σπαράγγια αλλά και για το μοναδικό συκώτι της με καπνιστή πάπρικα. Τάρτα σπιτική με κιμά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, καρπάτσιο, ποικιλία μανιταριών με σπανάκι και παρμεζάνα, χοιρινά φιλετάκια με πορτομπέλο, βασιλικό και χαλούμι, πιάτα που μοιράζονται σαν μεζεδάκια αλλά σε χορταίνουν με τη γενναιόδωρη νοστιμιά μιας μαμάς που φτιάχνει αυτό που της αρέσει καλύτερα. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τη σοκολατένια Valhrona σφαίρα της, με πανακότα και σάλτσα καραμέλας. Ένα γλυκό για πολλά Michelin!

info
Εθν. Αντιστάσεως 65, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 482401.

Το άρθρο της εβδομάδας