Από τη στιγμή που άνοιξε το 2012 άφησε γερό το στίγμα του: για την πρωτόγνωρη ομαδική διαχείριση, για το μαγικό ντεκόρ του, για το παντοπωλείο που θα γεμίσει το πιάτο σου με τα καλύτερα της ελληνικής μικρής παραγωγής και θα τα ψωνίσεις και για το σπίτι, για το υπέροχο φαγητό του αλλά και γιατί, όταν διασπάστηκε η ομάδα του, γέννησε σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης μια νέα τάση, μια φρέσκια άποψη για την παράδοση, αυτή που βασιλεύει ακόμη στη συμπρωτεύουσα.

Μαζί του έχει ασχοληθεί το BBC, οι New York Times και κάθε ξένος ανταποκριτής στην πόλη. Κι αυτό είναι ένα από τα ατού του, μια πελατεία από ξένους, δικηγόρους, καλλιτέχνες και όλες μαζί τις ηλικίες, που ορκίζονται στο μαγικό συκώτι του με σκορδοβούτυρο και μυρωδικά, τη σπαλομπριζόλα με λάδι τρούφας, τον κόκορα με τη σουμάδα. Προσωπικά δοκίμασα το νοστιμότερο ψητό, το πιο φρέσκο καλαμάρι της ζωής μου με μους φέτας και γεμιστούς κολοκυθανθούς, ένα όνειρο από φρέσκα μυρωδικά. Τα χόρτα με αβγά και βουβαλίσιο καβουρμά μπορεί να σε κάνουν να μείνεις για πάντα Θεσσαλονίκη, το ίδιο και το παγωτό καϊμάκι με τη μαρμελάδα από φρέσκα φρούτα. Σε φάση μεζέ, αξίζει να δοκιμάσεις τα κρασιά των μικρών παραγωγών με τυριά και αλλαντικά από το λαχταριστό ψυγείο.

info
Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 557513.

Το άρθρο της εβδομάδας