Το αγαπημένο στέκι του Κολωνακίου ξανασυστήνεται στο κοινό με δυνατά χαρτιά του την ενημερωμένη κάβα και το δημιουργικό μενού του.
Στους πρόποδες του Λυκαβηττού, επί της οδού Σίνα, λίγο μετά το Γαλλικό Ινστιτούτο βρίσκεται ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά του κέντρου της πόλης. Τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, κρυμμένα ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων, είναι ο μόνο ο προθάλαμος για το εντυπωσιακό εσωτερικό της «Scala Vinoteca», το οποίο έχουν επιμεληθεί οι αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέας Κούρκουλας. Τα βλέμματα κλέβει η υπερμεγέθης μαύρη κάβα που καλύπτει τον έναν τοίχο του wine bar και στην οποία «αναπαύονται» περισσότερες από 120 ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Υπεύθυνος για την επιλογή τους είναι ο σομελιέ Παναγιώτης Νικηφόρου, ο οποίος θα σας προτείνει ποιο κρασί να επιλέξετε αλλά και με ποια από τα δημιουργικά πιάτα να το συνοδεύσετε. Σε ό,τι αφορά στο μενού, το γενικό πρόσταγμα έχει ο έμπειρος σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος – με θητεία σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ισπανίας, της Σκωτίας και των Αθηνών.
Το ταξίδι στη γεύση ξεκινά με μια διαφορετική σαλάτα, έναν εντυπωσιακό «κήπο» τα λαχανικά του οποίου είναι «φυτεμένα» σε «χώμα» από κόκκινη κινόα. Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε τον κλασικό συνδυασμό ντομάτας, μοτσαρέλας και βασιλικού. Από τα ορεκτικά ένα πιάτο που διεγείρει τις αισθήσεις είναι -το δίχως άλλο- η καπνιστή πατάτα βουτύρου με πάπια, αυγό και τρούφα, ενώ ψηλά τον πήχη κρατούν και οι επιλογές σε ψάρι με το πιάτο με το αβοκάντο-κύλινδρο με κινόα, τόνο, φρέσκο καβούρι και αυγά πέστροφας να συναγωνίζεται το καλαμάρι με μανιτάρια και λουκάνικο τσορίθο. Από τα κυρίως πιάτα την παράσταση κλέβει ο φρέσκος μπακαλιάρος με μαύρα ραβιόλια και σάλτσα βόνγκολε, αλλά και το φιλέτο φραγκόκοτας που συνοδεύεται από έναν νόστιμο πουρέ.
Οσο για τα επιδόρπια, η κρέμα λεμόνι με μπισκότο σαμπλέ και το παγωτό πραλίνα lime δικαιολογούν μέχρι κεραίας την καλή φήμη τους.