Αποτέλεσε την έκπληξη του φετινού Athens Street Food Festival και έκανε το αθηναϊκό κοινό να πίνει νερό στο όνομα του χαβανέζικου sushi.

Οι Γιάννης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Γιαννούτας και Γιάννης Κανδυλίδης συστήνουν στο αθηναϊκό κοινό το Poké Hawaiian Sushi, το οποίο μπορεί να μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής, αλλά έχει καταφέρει να αποκτήσει ήδη τους φανατικούς του.

poke

poke2

Στην οδό Πετράκη και τον αριθμό 7, οι τρεις φίλοι στήνουν καθημερινά – εκτός της Κυριακής – τα τραπέζια τους, ανοίγουν την πόρτα του μικρού αλλά θαυματουργού μαγαζιού τους και κάνουν το sushi… street food υπόθεση. Πριν φτάσετε εκεί, πρέπει να γνωρίζετε ότι Poké στα χαβανέζικα σημαίνει ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους και ότι σε αυτό το μαγαζί το φαγητό φτιάχνεται με φρέσκα ελληνικά ψάρια, όπως ο γαύρος, η παλαμίδα και το μαγιάτικο – ό,τι βγάζει το δίχτυ κάθε μέρα- χωρίς να απουσιάζουν ο σολομός και οι γαρίδες.

poke1

poke4

Επιλέξτε κάποια από τα signature bowls που θα βρείτε στον «κατάλογο» ή δημιουργήστε το δικό σας με υλικά της αρεσκείας σας. Δοκιμάστε, χωρίς σκέψη, το ξακουστό Honolua με γαρίδα, ανανά, δυόσμο, ρύζι, wasabi mayo ή chilly mayo, αλλά και το πικάντικο Waimea με ρύζι, κόλιανδρο, αβοκάντο, μάνγκο, ψάρι ημέρας, red chilly. Από τις επιλογές δεν απουσιάζουν τα vegan bowls, ενώ μην παραλείψετε να δροσιστείτε με τη σπιτική λεμονάδα. Στα συν του Poké Hawaiian Sushi, οι εξαιρετικές τιμές, που δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ.

info
Πετράκη 7, Σύνταγμα, τηλ.: 6937000078