Pierrade στα γαλλικά σημαίνει μια χαρούμενη, φιλική μάζωξη γύρω από ένα τραπέζι, όπου όλα, λαχανικά, κρέας ή φιλετάκια πουλερικών ψήνονται επιτόπου πάνω στην καυτή πέτρα, υγιεινά, χωρίς λίπη και κυρίως μέσα σε μια συμποσιακή ατμόσφαιρα που παρατείνει τη χαρά ενός δείπνου, κυρίως τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες.
Η κολωνακιώτικη Pierrade έχει στο μενού την καυτή πέτρα της όπου θα ψήσεις το μοσχαράκι σου, αλλά έχει και ένα chic που έρχεται από τα βάθη ενός παρελθόντα χρόνου. Κομψό, απέριττο και διακριτικό το ντεκόρ, όλα παίζουν στους τόνους του γκρι, κάτι ανάμεσα σε Σανέλ και Αρμάνι.
Καινούριο πλην γεμάτο, γύρω σου θα συναντήσεις θαμώνες του Μποσκέτο και της Πιάτσα Μελά, όλοι ελαφρώς πιο ώριμοι αλλά το ίδιο καλοβαλμένοι, στην ώριμη φάση μιας διασκέδασης που αγαπά το καλό κρασί, το φαγητό και τους χαμηλούς τόνους. Η Μαρία Κατσούλη, που επιμελείται την κάβα, έχει ταιριάξει κάθε πιάτο και με μια πρόταση για κρασί, κι αυτό είναι πολύ βολικό όταν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει το πιάτο. Ο κ. Κώστας Αφθίνος, από τους ευγενέστερους και παλαιότερους των μετρ, θα είναι διακριτικά πλάι σου όλη τη βραδιά να σε οδηγήσει στα καλύτερα του μενού που μαγειρεύει ο Κρεσέντσιο Ράπανο, ο οποίος αν και Φιλιππινέζος και με μακρύ μαγειρικό δρόμο στην Ελλάδα, μαγειρεύει εξαίσια γαλλικά, ιταλικά και μεσογειακά πιάτα.
Από όσα δοκιμάσαμε, ξεχωρίσαμε τα ελαφριά, χωρίς τη βαριά αίσθηση της κρέμας, νιόκι με σπανάκι, γλυκιά γκοργκοντζόλα και καρύδια, τα κλασικά μοσχαρίσια φιλετάκια με το βούτυρο με βότανα, ένα αρωματικό λαβράκι μαριναρισμένο με λάιμ και λεμονόχορτο και μια κρύα γλώσσα μοσχαρίσια ποσέ σε διάφανες φέτες με κλασικό pesto. Kαι κλείσαμε γλυκά με μια παλιακή, κλασική μους σοκολάτα με Grand Marnier.
info
Σπευσίππου 30, Κολωνάκι, τηλ. 210 7237297.