Αν δεν σας γοητεύει η ιδέα να δειπνήσετε σε ξενοδοχείο της Αθήνας, τότε σίγουρα δεν έχετε ανέβει St’ Αstra, στο roof top εστιατόριο του Radisson Blu Park Hotel, με τη μαγική θέα στα καλύτερα σημεία της πόλης.
Πρόσφατα είχαμε την τύχη να δειπνήσουμε εκεί, προσκεκλημένοι στο δεύτερο δείπνο του Creative Challenge Chef, που διοργανώνει η Metropolitan Food Culture, με τον σεφ Γιάννη Λιόκα στη θέση του guest chef να δίνει με τα πιάτα του ρεσιτάλ ερμηνείας της νέας ελληνικής κουζίνας. Το μενού του είχε τον τίτλο experiential, μια βόλτα στη δική του Ήπειρο δηλαδή, τον τόπο καταγωγής του, αλλά εμπειρία ήταν και για όλους τους παρευρισκόμενους, 12 στον αριθμό, ένας μυστικός δείπνος κατά τη διάρκεια του οποίου “κοινωνήσαμε”» εκπληκτικές γεύσεις, δημιουργικότητα, χρώματα, αρώματα, φαντασία και τέχνη σε κάθε πιάτο του.
Εσείς δεν θα μπορέσετε να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο μενού, αλλά το νέο χειμωνιάτικο μενού, που τρέχει τώρα και περιλαμβάνει εξίσου υπέροχα πιάτα, όπως το Seared tuna με κρέμα και σαλάτα από ρεβίθια, το rib eye από black angus με πουρέ και πίκλες από γλυκοπατάτα, το λαβράκι με πουρέ αγκινάρας, μαύρο ταραμά και confit ντομάτας με μυρωδικά. Κι από γλυκά, το fondant φουντούκι με γρανίτα πράσινο μήλο και gianduja lollipop ή το μοναδικό σουφλέ γαλακτομπούρεκο με σιρόπι αρωματισμένο με εσπεριδοειδή και yuzu! Τώρα, αν είστε λάτρεις του sushi, περνάτε στο πανοραμικό sushi bar για κλασικές και πιο ιδιαίτερες sushi επιλογές του σούσι σεφ Eric De Leon, συνοδεία ethnic, funky και jazz μουσικής.
info
Radisson Blu Park Hotel, Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ. 210 8894500, 210 8894517.