Τα αργεντίνικα κρέατα έχουν αξεπέραστη φήμη και καθόλου άδικα. Φυσικά, θέλουν τον κατάλληλο τρόπο ψησίματος, που τα κάνει ακόμα πιο γευστικά χωρίς όμως να χάνουν τους χυμούς τους. Και μπορεί στην κατά τα άλλα πλούσια γαστρονομική σκηνή της Αθήνας η εκπροσώπηση της κουζίνας αυτής της λατινοαμερικάνικης χώρας να είναι περιορισμένη, ωστόσο, ψάξαμε και βρήκαμε που θα γευτείς αυτά τα φημισμένα κρέατα.

argentina

Argentina
Από τα πρώτα και κλασσικά εστιατόρια που έκαναν γνωστά τα αργεντίνικα κρέατα στην Ελλάδα. Θα χρειαστεί να κάνεις μια μικρή εκδρομή μέχρι τη λίμνη του Μαραθώνα, όμως αξίζει τον κόπο. Πρώτος διδάξας ο κύριος Νίκος, που έμαθε τα μυστικά του ψησίματος a la parilla στην Αργεντινή και άξιοι συνεχιστές οι γιοι του, που έχουν πλέον αναλάβει τα ηνία. Κάλο θα ήταν πριν το επισκεφτείς να τους ειδοποιήσεις, μιας και το ψήσιμο ορισμένων κρεάτων διαρκεί γύρω στα 40 λεπτά.

Μπιτάκου 3, Καλέντζι Μαραθώνα, τηλ. 22940 66476.

bacoa3

bacoa1

Bacoa
Με λατινοαμερικάνικο αέρα και αργεντίνικες επιρροές, το Bacoa από την στιγμή που άνοιξε κέρδισε το ενδιαφέρον πολλών κρεατόφιλων. Εδώ η picanha έρχεται σε σούβλα, όπως συνηθίζεται στην Αργεντινή και κόβεται μπροστά σου σε λεπτές φέτες. Ενδιαφέρον έχει και το ψητό provoleta αλλά και τα coxinhas με σάλτσα από τυρί cheddar. Δεν λείπουν και οι κλασικές αξίες, όπως tomahawk steak, chateaubriand και rib eye, που έρχονται σωστά ψημένα και αρκετά ζουμερά.

Κολοκοτρώνη 37, Κηφισιά, τηλ. 210 8010999.

casa2

casa-del-toro

Casa del Toro
Το σπίτι του ταύρου, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά, είναι στην ουσία ένας ναός για τους κρεατοφάγους. Στον όμορφο και δροσερό κήπο του, μπορείς να γευτείς κρέατα όπως rib eye, picanha καθώς και το διάσημο baby beef. Κρέας που ζυγίζει γύρω στα 800γρ., χωρίς κόκκαλο παρακαλώ, που κόβεται με τον παραδοσιακό αργεντίνικο τρόπο και σερβίρεται σε μαντέμι όπου και έχει ψηθεί. Στο μενού βρίσκεις και αρκετές σαλάτες αλλά και πολλές ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα καθώς και μπίρες, για να συνοδέψεις το κρέας σου.

Λεωφ. Πεντέλης 41, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800972.