Η πρόσκληση ήταν και πρόκληση, αφού μιλούσε για ένα δείπνο με τη σφραγίδα του σεφ Άγγελου Λάντου, για να ανακαλύψουμε τη μοναδική εμπειρία των παγωτών Mövenpick. Ήταν τόσο δελεαστική από μόνη της που ούτε καν σκέφτηκα να ξανασκεφτώ πώς μπορεί να γίνει αυτό σε ένα μενού.
Η πρόκληση για τον Άγγελο Λάντο ήταν να φτιάξει ένα μενού που θα περιελάμβανε πιάτα με υλικά που θα παρέπεμπαν σε κάποιες γεύσεις παγωτών, όπως για παράδειγμα το μάνγκο και passion fruit, καφές, λεμόνι και λάιμ, φουντούκι, σοκολάτα κλπ. H πρόκληση για εμάς ήταν στο τέλος του δείπνου με τα μάτια κλειστά να μυρίσουμε υλικά που θα μας δίνονταν για να καταλάβουμε περί τίνος παγωτού ή σορμπέ πρόκειται. Μάλιστα…
Ευτυχώς ξεκινήσαμε από τα εύκολα. Με ψίχα από καβούρι που είχε κλειστεί σε μικρά πακέτα από μαριναρισμένες σε μέλι και εστραγκόν λεπτεπίλεπτες φέτες ρέβας. Η σάλτσα από φρούτα του πάθους ήταν η πινελιά – αναφορά στο σορμπέ Passion Fruit & Mango. Συνεχίσαμε με μανιτάρια με σάλτσα από σαμπαγιόν αρωματισμένο με αμαρέτο, κακάο και καφέ – σαν αναφορά στο παγωτό τιραμισού, τι άλλο; Χτένια με μουσλίν σελινόριζα – λεμόνι, αλλά και μια σάλτσα από τσάι μάτσα και μαρέγκα λάιμ, σαν αναφορά στο στο σορμπέ lemon & lime. Το κυρίως ήταν περιστέρι. Με πουρέ σέλινο και φουντούκι για αναφορά στο ομώνυμο παγωτό. Brie de Meaux με σαλάτα και καραμελωμένα φιστίκια πριν από τη δοκιμασία για αναφορά στο παγωτό pistaccio.
Και ήρθε η ώρα της πρόκλησης που λέγαμε. Έπρεπε όλοι οι παρευρισκόμενοι να φορέσουμε μαύρες μάσκες ύπνου ώστε να μην βλέπουμε τίποτα. Μπροστά από τον καθένα από μας κατέφτασε από ένα πιάτο με κάποια υλικά, διαφορετικά για τον καθένα με μια μπάλα παγωτό αντίστοιχης γεύσης. Εγώ είχα φράουλες και εσπρέσο. Άλλος αμαρέτο λικέρ, άλλος μάνγκο. Και πράγματι οι περισσότεροι από εμάς βρήκαμε τι ήταν. Παγωτά και σορμπέ είχαν ατόφια τη γεύση του φρούτου ή του υλικού της δοκιμής κι επιπλέον, η υφή τους ήταν εξαιρετική κι όσο πρέπει κρεμώδης. Το δε παγωτό σοκολάτα είναι εμπειρία, με τα κομματάκια της σοκολάτας να σου σκάνε στο δόντι σε κάθε βελούδινη μπουκιά.
Eμπειρία ήταν και το γλυκό του τέλους, όπου μέσα σε ένα λεπτεπίλεπτο κύλινδρο μπισκότου αμυγδάλου επενδεδυμένο με τραγανή μαρέγκα έκρυψαν κρέμα αρωματισμένη με λέμονγκρας, παγωτό φράουλα και σορμπέ raspberry & strawberry movenpick. To σκέπασαν με μια δαντέλα μπισκότου. Στην όψη του και μόνο έλιωσα. Όσο για τη γεύση του, θεία!
Λίγα λόγια για τα παγωτά Mövenpick
«Φτιάχνουμε απλά πράγματα με εξαιρετικό τρόπο» ισχυρίζεται ο Ueili Prager, ιδρυτής του Mövenpick, αναφερόμενος στα παγωτά, από τον τρόπο παρασκευής τους έως το γιατί τα λατρεύουν οι καταναλωτές ανά τον κόσμο. Κάθε συνταγή των παγωτών Mövenpick συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, ενώ παρασκευάζονται με τα πιο αγνά υλικά χωρίς να περιέχουν τεχνητές χρωστικές ή αρώματα. Η δημιουργία των συνταγών ξεκινά πάντα από την αναζήτηση των κορυφαίων πρώτων υλών, μια αναζήτηση που συχνά οδηγεί τους Δημιουργούς των παγωτών Mövenpick στα πέρατα του κόσμου. Είτε πρόκειται για τα πιο ζουμερά μάνγκο Alfonso από την Ινδία, για φρούτα του πάθους από το Εκουαδόρ, για lime από το Μεξικό, για σμέουρα Heritage από τη Χιλή ή για χειροποίητα κομμάτια σοκολάτας από τη Βασιλεία της Ελβετίας, τα συστατικά επιλέγονται με φροντίδα και προσοχή, ώστε να διατηρούν το εξαιρετικό χρώμα και γεύση.
Δείτε επίσης
4 σεφ μαγειρεύουν στη Σπονδή