Το ιστορικό κτίριο ξαναπήρε ζωή από τον περασμένο Οκτώβρη στο all day μπιστρό με την αβάδιστη θέα στο άλσος.

Domotel_Kastri_Bistro

Σε μια εποχή που η πολυτέλεια εκπίπτει, όταν ο ήχος της μηχανής του αυτοκινήτου σβήνει για να αφήσει στα αφτιά σου τον ήχο από τα πανύψηλα πεύκα και το στρογγυλό σιντριβάνι, νιώθεις εκείνη την παλιά αίγλη των βορείων προαστίων, τότε που ακόμη ήταν ένα αριστοκρατικό θέρετρο, με τις βίλες και τα σικ ξενοδοχεία τους. Το νέο ντιζάιν κρατάει διακριτικούς τους τόνους αφήνοντας τον πρώτο λόγο στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του ιστορικού κτιρίου.

Domotel-Kastri-Chefs

Τρίτη βράδυ και όλα τα τραπέζια γεμάτα. Ίσως έτσι να επιβραβεύεται μια γαστρονομική προσπάθεια, που σε πείσμα των καιρών δεν τσιγκουνεύεται να μαζέψει πολλά και άξια ονόματα στην ίδια κουζίνα. Executif chef ο Θοδωρής Καρίνος (Costa Navarino), chef ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Titania Hotel), στα γλυκά ο Μπάμπης Νάκος (Σπονδή). Η καλή νύχτα φαίνεται από το καλωσόρισμα, με το εξαιρετικό ελαιόλαδο της Ladolea και τα ζεστά ψωμάκια της κουζίνας.

kastri

Στο μενού κυριαρχεί μια δουλεμένη, δημιουργική Ελλάδα με τα σπάνια τοπικά προϊόντα της, το φρέσκο ψάρι και το βιολογικό κρέας. Η χωριάτικη γίνεται με βιολογική ντομάτα, αγγουράκι Κνωσού, παξιμαδάκι ντίνκελ και μυζήθρα Ναυπάκτου, η νισουάζ μεταφράζεται στα ελληνικά με τόνο Αλοννήσου, τα λουκουμαδάκια γίνονται αλμυρά με μετσοβόνε, μαρμελάδα ντομάτα και μαστίχα, η μανέστρα από αλεύρι ντίνκελ ένα όνειρο με καραβίδες, μαντζουράνα και καπνιστή μελιτζάνα, το βιολογικό αρνάκι (καρέ, σπάλα και μπούτι και τα τρία σε διαφορετικό μαγείρεμα) με κρούστα ξηρών καρπών, αγκινάρα, γιαούρτι και ξινόχοντρο, το νοστιμότερο πιάτο που έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια σε εστιατόριο.

Domotel

Μετά το πλατό των ελληνικών τυριών και το γαλακτομπούρεκο με κουμ κουάτ και ελληνικό καφέ, ένιωσα τη νέα ελληνική κουζίνα στο πιο ώριμο, το πιο αληθινό, το πιο βαθιά νόστιμο σημείο της, απαλλαγμένη από λάθος πειραματισμούς και εκκεντρικότητες χωρίς ουσία.

info
Λ. Ελ. Βενιζέλου & Ρωμυλίας, Καστρί, τηλ. 210 3507100.