Το ραντεβού ήταν για τις 3 το μεσημέρι. Η ζέστη ανυπόφορη, όμως στην ιδέα ότι θα δοκίμαζα τα ποτά που προτείνει ο Θοδωρής Πιρίλλος και η ομάδα του στο πλαίσιο του Athens Fine Drinking by World Class, έκανα delete τους 30 κάτι βαθμούς και πήρα το δρόμο για το A for Athens.
Ανεβαίνοντας στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου ο Μάριος Βλαχάκης, ο Διονύσης Ζαφειρόπουλος και ο Μάριος Δάκης είχαν ήδη πάρει θέση πίσω από τη μπάρα και περίμεναν υπομονετικά για να ξεκινήσουμε το ταξίδι. «Η μηχανή του χρόνου» (σε αυτό το concept στηρίζεται η cocktail list που τρέχει αυτό το διάστημα εδώ) θα με ταξίδευε στο παρελθόν με συνοδοιπόρο ένα πολύ διάσημο bartender, τον Joe Scialom. Η διαδρομή μας; Από το ζεστό Κάιρο μέχρι την εξωτική Καραϊβική. Κάθισα λοιπόν αναπαυτικά στο σκαμπό και αφέθηκα στο ταξίδι. Ο Μάριος (Βλαχάκης) έκανε χρέη αφηγητή της ιστορίας ενώ οι άλλοι δύο μας ετοίμαζαν τα ποτά.
Αφετηρία μας το The suffering bastard ένας γλυκός συνδυασμός τζιν με σιρόπι τζίντζερ και λάιμ, που άφηνε όλες τις οξύτητες τους. Στη συνέχεια περάσαμε σε ένα δροσιστικό punch το Coo coo comber, που δεν ήθελα να αφήσω από τα χέρια μου. Δροσερό και απολαυστικό με βότκα Ketel One, σιρόπι από αγγούρι, πράσινο τσάι, λεμόνι και αψέντι. Κι ενώ ο Μάριος συνέχιζε να μας διηγείται για τη ζωή και τα κατορθώματα του Joe, εγώ ταξίδευα μόνος μου σε μια παραλία μαζί με το punch! Η επιστροφή μου έγινε με το Banana daiquiri σε γρανιζέ μορφή με συνδυασμό από ρούμι (Zacapa 23, λατρεμένο), κανελάτη τεντούρα και χυμό από μπανάνα. Άκρως καλοκαιρινό και εθιστικό, μου κράτησε παρέα μέχρι την εμφάνιση του Roman Twits. Bulleit Rye ουίσκι μαζί με ένα cordial από κρασί πόρτο, Aperol, espresso και πουρέ raspberry, καθώς και χυμό από εσπεριδοειδή και ανθόνερο. Ποτό με χαρακτήρα ιδανικό για να κλείσεις ένα γεύμα με τον καλύτερο τρόπο και εμείς το ταξίδι μας και να προσγειωθούμε και πάλι πίσω στην αθηναϊκή πραγματικότητα.
info
Μιαούλη 2, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3244244.
Όλα τα παραπάνω κοκτέιλ σερβίρονται μέχρι το Σάββατο 4 Ιουνίου προς € 7 το καθένα.