Στην πιο κινηματογραφική στοά του κέντρου και στο ίδιο μαγαζί που κάποτε περιέγραφε το λιμπιστικό προφιτερόλ ο Γ. Κωνσταντίνου, η Αθηνά, η Άννα, ο Νίκος και ο Μηνάς, έχουν στήσει ένα «συνεργατικό εστιατόριο», κάτι που σου θυμίζει κολλεκτίβα, αλλά στην ουσία είναι μια σπιτική γωνιά, που σαν μανούλα μαγειρεύει το πιο υγιεινό, καθημερινό της φαγάκι σε χαλαρούς ρυθμούς, κάτι που σημαίνει πως όσο περιμένεις να βγει η πίτα ή το κοτόπουλο από το φούρνο, θα την περάσεις ζάχαρη με ένα κρασί του Λαφαζάνη και παρέα με καινούριους φίλους.
Στον μαυροπίνακα -ή στο mail καθώς εδώ παίζει και ντελίβερι- θα βρεις κάθε μέρα και κάτι άλλο. Τρεις κατηγορίες φαγητών, του τύπου σαλάτες, κυρίως και συνοδευτικά, για να συνθέσεις το δικό σου πιάτο, όλα με €5,80. Φαγητό ολόφρεσκο, με ανησυχία για «πράσινη» πρώτη ύλη, προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, βελουτέ από γλυκοπατάτα με μπόλικο φρέσκο τζίντζερ, κρεμμυδόπιτα με χειροποίητο φύλλο, χοιρινό με σύκα και μοσχάτο κρασί, κοτόπουλο με κρασί και δεντρολίβανο, ρολό από χοιρινό κιμά αλλά και πιο απλά πράγματα, όπως πολίτικη σαλάτα, ταμπουλέ και μια κρύα σαλάτα ζυμαρικών όπως θα την έκανε η μαμά σου, με κομματάκια γκούντα και κόκκινη γλυκιά πιπεριά. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις ένα μόνο πιάτο με €3,80 ή να αγοράσεις προκαταβολικά αρκετά κουπόνια σε μειωμένη τιμή, κάτι που θα φροντίσει υγιεινά την καθημερινή σου δίαιτα, υποκαθιστώντας τη μαμά σου, στο πιο ανήσυχο και δημιουργικό της. Είχε και ρεβίθια με κάρι, φιλεταρισμένη σαρδέλα στο φούρνο, ανατολίτικο πιλάφι, πατάτες με λιωμένο τσένταρ και νουντλς με λαχανικά.
Στην εντελώς ανοιχτή κουζίνα, που μέσα της τρως στην ουσία, όλα γίνονται μπροστά σου, βλέπεις τα υλικά, το μαγείρεμα, τον «οργασμό», συνυπάρχεις με τις κατσαρόλες, τα τελάρα με τα λαχανικά περνούν πάνω από το κεφάλι σου, βλέπεις το κοτόπουλο να ξαναμπαίνει στη φωτιά μόλις τελειώσει και η τελευταία μερίδα ενός απόλυτα σπιτίσιου μαγειρέματος. Το εστιατόριο που αρνείται το εστιατόριο, όπως το ήξερες ως τώρα.
Πανεπιστημίου 64, τηλ.: 210 3802898