Με τον αέρα των βορείων προαστίων, αλλά και την απλότητα εστιατορίου σε πλακόστρωτο κοσμοπολίτικου νησιού, το Arch, στην καρδιά της Κηφισιάς, προστίθεται άνετα στη λίστα των αγαπημένων μας casual εστιατορίων της πόλης.
Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, για speciality καφέ από νωρίς το πρωί, με χαρμάνια που εναλλάσσονται συχνά, ολοκληρωμένες προτάσεις φαγητού για όλες τις ώρες της μέρας και δημιουργικά cocktails, που σε βάζουν σε mood διακοπών, το Arch δίνει τα τελευταία δύο χρόνια δυναμικά το στίγμα του στα βόρεια προάστια. Κι επειδή το καλοκαίρι αναζητά τις φρέσκες προτάσεις, το μενού και η cocktail list του μαγαζιού ανανεώθηκαν, με επιλογές που αγαπούν τις μεσογειακές γεύσεις και συμβαδίζουν με την εποχή.
Μετά τη δουλειά, λοιπόν (όπως κάναμε κι εμείς) ή αφού τελειώσεις τις αγορές σου στα μαγαζιά της Κηφισιάς, πιάνεις μια θέση στα έξω τραπεζάκια του Arch, με θέα την περατζάδα του πεζόδρομου και αρχίζεις τη “μελέτη” του καλοκαιρινού μενού με τα πολλά και ενδιαφέροντα πιάτα. Για αρχή δοκίμασε μανιτάρια ψημένα με βαλσάμικο και γεμισμένα με ντομάτα, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο βασιλικού, λαχταριστά σαντουιτσάκια μελιτζάνας με κιμά γκρατιναρισμένα με μοτσαρέλα ή κάποια από τις 3 εκδοχές της μπρουσκέτας, όπως την πάντα κλασική μοτσαρέλα-προσούτο-πέστο. Αν έχεις πάει απλά για ένα κρασί αυτά τα ορεκτικά γίνονται οι ιδανικότεροι συνοδοί του.
Στον κατάλογο βρίσκεις και το αγαπημένο hit του καλοκαιριού: καρπούζι-φέτα σε εκδοχή σαλάτας με ντοματίνια, που είναι πολύ γευστική! Όσο για τα κυρίως πιάτα, ο σεφ Τόλης Κράβαρης έχει προτάσεις τόσο με κρέας όσο και με ψάρι. Επίλεξε ανάμεσα σε μοσχαρίσιο rib-eye με λάδι τρούφας, ταλιάτα σερβιρισμένη με μαύρο αλάτι Χαβάης, ζουμερά μπιφτεκάκια γαλοπούλας ή σολομό teriyaki. Το μενού συμπληρώνεται με ζυμαρικά και ριζότο, όπως τα πολύ γευστικά λιγκουίνι με γαρίδες, ούζο, σάλτσα τομάτας και ξύσμα μοσχολέμονο, που δοκιμάσαμε, ενώ δεν λείπουν και τα all-time classic burgers σε νόστιμες εκδοχές, αλλά και οι πίτσες με παραδοσιακό χειροποίητο ζυμάρι. Για το τέλος, άφησε χώρο και για γλυκάκι, όπως το ξεχωριστό φραουλόffee, banoffee με φράουλες αντί για μπανάνες, δηλαδή!
Αλλά επειδή, όπως είπαμε, στο Arch θα πας και για cocktails, ο Σπύρος Δάβιος και ο Χρήστος Σωτήρος στο μπαρ έχουν επιμεληθεί έναν νέο κατάλογο, με καινούργιες συνταγές που υπόσχονται να ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το cocktail Καϊμάκι με μαστίχα, σπιτικό σιρόπι μπαχαρικών, γιαούρτι και υφές από βύσσινο, που μας ταξιδεύει στα αρώματα της παιδικής μας ηλικίας. Ωστόσο, μιας και τα cocktails με ιαπωνικές επιρροές είναι must, δοκίμασε και το Kioku με sake, sherry, λάιμ, πουρέ από λευκόσαρκο ροδάκινο και πορτοκάλι και χαβιάρι μελιού και δεν θα χάσεις.
info
Αργυροπούλου 1-3, Κηφισιά, τηλ. 210 8080801. Κόστος: € 25-35.