Ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης υποδέχεται τους λάτρεις των ιταλικών γεύσεων σε νέο πόστο, στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, σε μια παλιά, κηφισιώτικη μονοκατοικία, όπου στεγάζει την αγάπη του για την ιταλική κουζίνα.

Ο νέος χώρος είναι άνετος και διαμορφωμένος στη λογική της παραδοσιακής ιταλικής τρατορίας εστιάζοντας στην αυθεντική εμπειρία φιλοξενιας. Η φιλοσοφία του εστιατορίου -ανέκαθεν βαθιά ιταλική- εμπλουτίζεται και παρουσιάζεται σε ένα περιβάλλον που παραπέμπει σε αντίστοιχους χώρους του ιταλικού νότου. Η ποιοτική πρώτη ύλη και η λεγόμενη «cucina circolare», δηλαδή η κουζίνα στην οποία τα πάντα θα αξιοποιούνται, έχουν τον πρώτο λόγο ενώ ο περίφημος ξυλόφουρνος του εστιατορίου ξεφουρνίζει 12-13 πίτσες με ανάλαφρο ζυμάρι φτιαγμένο με φυσικό προζύμι, φρέσκα υλικά και ιταλικά τυριά. Στο μενού εντοπίζουμε φρέσκα ζυμαρικά, δικής τους παραγωγής, αλλά και επιλεγμένα ξηρά, ενώ ψάρι και κρέας έχουν εξίσου δυνατή παρουσία. Καρμπονάρα ταρτουφάτα με καλοκαιρινή τρούφα, πάκερι με ραγού χταποδιού και πολύχρωμες πιπεριές, ραβιόλο γεμιστό με σφυρίδα αλλά και ριζότο ημέρας είναι μερικά από όσα ετοιμάζονται στην ημι-ανοιχτή κουζίνα τους. Το εστιατόριο λειτουργεί μεσημέρι με περιορισμένες επιλογές αλλά προσφέροντας τα απαραίτητα για μια μεσημεριανή ανάπαυλα και φυσικά βράδυ με πιο εκτενή γκάμα προτάσεων που μπορείτε να δοκιμάσετε στην όμορφη αυλή του.

info
Πλατεία Αγ. Δημητρίου 17, Κηφισιά, Τηλ.: 210 6109988

Δείτε επίσης

Dal Professore: Σταθερή αξία στην ιταλική κουζίνα

Dal Professore pizza: Η πίτσα βρήκε τον δάσκαλό της στο Σύνταγμα

Τα tips του σεφ Νίκου Δημητροκάλη για την τέλεια μακαρονάδα